RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor fi susținute prin testare online?

“Specialiștii în educație de la Universitatea din București susțin că finalizarea acestui an școlar și universitar este posibilă”, anunță instituția de învățământ superior, într-un comunicat de presă.

“Anii terminali pot și trebuie să încheie semestrul, anul școlar/ universitar și ciclul de studii într-un interval cât mai rezonabil, în acest an calendaristic”, este poziția Universității din București, care face o analiză a structurii anului școlar 2019-2020, a momentului de închidere a școlilor și universităților și avansează soluții pentru ca anul să nu fie repetat.

“Universităților trebuie să li se dea autonomie și posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație în acele modalități pe care le consideră potrivite, inclusiv online (susținerea lucrărilor) și de a identifica modalități de testare/ evaluare finală adaptate pentru acest context (platforme securizate de testare standardizată, evaluări orale online, predarea unor proiecte și portofolii în platformele de învățare utilizate etc.)”, spune Universitatea din București, care avansează câteva soluții pentru a nu repeta anul școlar și universitar.

“Pentru examenele finale de Evaluare Națională și Bacalaureat pot fi identificate și aprobate rapid modalități eventual simplificate și flexibile de evaluare: testare standardizată pe platforme securizate – există deja practici diverse în acest domeniu, precum testele de certificare a competențelor de limbă străină –, extinderea timpului de evaluare, examinare orală online sau față în față, în condiții de distanțare fizică – săli mari – etc. Se pot identifica inclusiv modalități de testare la școală, folosind versiuni simplificate/ semi-standardizate de testare, cu o programare a examenului pe grupe mici, pe parcursul mai multor zile, pentru a respecta normele de distanțare, pentru cei care nu pot avea acces la tehnologie/ nu au abilități digitale suficient dezvoltate.) Singurul scenariu alternativ aici, dacă se prelungește perioada de izolare și, implicit, de educație online și există probleme de masă cu privire la sănătatea populației, este de a amâna data propriu-zisă a examinării finale până către finalul anului școlar/ universitar (septembrie)“, spune Universitatea.

  

“Nu este rezonabil să anulezi ani de zile de studiu ai unui ciclu de educație, pentru mai puțin de două luni, sau cât va fi nevoie ca școlile să facă educație online. Competențele și conținuturile care erau planificate pentru această perioadă vor fi scoase din programele de examen”, susține Universitatea din București, într-o analiză trimisă Edupedu.ro.

ZIARUL DE IASI

Related posts

Cazul Eva Kaili : Polițiștii din Bruxelles au efectuat luni mai multe percheziții în birourile Parlamentului European / Mai mulți europarlamentari socialiști și democrați s-au autosuspendat ori au renunțat la atribuții

Redacția

Decizia de exmatriculare a elevului din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta, contestată de mama copilului

Redacția

WTA Madrid: Iga Swiatek, retragere de ultim moment – Lidera mondială nu va juca la Caja Magica

Redacția
Încarcă...