NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Evaluarea Națională 2020. Tot ce trebuie să știe elevii pentru a susține în siguranță examenele în starea de alertă

Evaluarea Națională 2020. Elevii de clasa a VIII-a vor susține anul acesta examenul în condiții diferite față de anii trecuți. Asta din cauza pandemiei de coronavirus.

Elevii vor reveni la școală pentru recapitularea materiei de examen, în perioada 2- 12 iunie.

Participarea la perioada de recapitulare, dar și la examene se va face respectând mai multe reguli în unitățile de învățământ.

Inspectoratele școlare județene au transmis deja direcțiilor de sănătate publică lista cu elevii, profesorii și toți cei care vor participa în școli la activitățile de pregătire a elevilor pentru examene.

  

Cum îți înveți copilul să poarte corect masca de protecție

Pentru a-și ajuta copiii, părinții trebuie să-i învețe cum se poartă masca. Copiii trebuie învățați că masca se poartă întotdeauna cu partea colorată în exterior, implicit, cu partea albă în interior.

Este foarte important ca nasul, bărbia și gura să fie perfect acoperite. În momentul în care aceasta este pusă pe față, trebuie apăsată ferm astfel încât părțile laterale ale măștii medicale să fie lipite de obraji.

În acest mod se limitează într-o proporție foarte mare traficul aerului pe sub mască.

Cum se va face accesul elevilor în clase la Evaluarea Națională 2020

Elevii care susțin Evaluarea Națională trebuie să țină cont de mai multe reguli.

În ceea ce privește accesul în școală, aceștia trebuie să știe că:

– Drumul parcurs din curtea școlii până la intrarea în școală va fi marcat. Astfel se va respecta distanțarea socială;

– Elevii vor fi însoțiți de un profesor de la intrarea în școală până la sala de clasă. La finalizarea activităților vor fi conduși până la ieșire;

– Intrările, ieșirile și sensul de deplasare pe coridoare se vor semnaliza corespunzător. Aceste spații vor fi dezinfectate regulat;

– Elevii, profesorii, personalul didactic auxiliar și nedidactic vor purta măști de protecție. În plus, își vor dezinfecta periodic mâinile;

Distanțarea socială în sălile de examen

Un aspect foarte important la evaluarea Națională 2020 va fi păstrarea distanțării sociale.

Astfel, în clasă vor fi maximum zece elevi, situați la aproximativ 2 metri unul de altul. Spațiile și suprafețele atinse vor fi dezinfectate cu substanțe biocide sau pe bază de clor;

Pe întreaga perioadă a desfășurării Evaluării Naționale 2020, se va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților.

Alte reguli la Evaluarea Națională din 2020, pe fondul stării de alertă

Elevii care participă anul acesta la Evaluarea Națională trebuie să aibă în vedere că în toate zonele unde se desfășoară activități cu elevi, se vor afișa mesaje de informare. Elevii vor putea afla măsurile de combatere a îmbolnăvirii cu coronavirus.

La plecarea elevilor din școală, colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate, iar elevii vor primi o mască nouă pentru deplasarea către casă;

În școlile pentru copii cu nevoi speciale în care este necesară prezența unor însoțitori, se va respecta numărul maxim de 10 persoane în aceeași sală de clasă.

BZI

Advertisements

Related posts

BAC 2012: Joi încep cursurile de pregătire pentru a doua sesiune la Colegiul „Unirea”

Răzvan Grecu

Atelier gratuit de pictură pentru copii!

Ema Roman

Concursuri de creaţii, cu participare naţională şi internaţională, la Clubul Copiilor din Paşcani

Ema Roman
Încarcă...