NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Subiecte la Limba și literatura română

Luni, 29 iunie, a început sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020. S-au înscris la această etapă 216 elevi care fie au fost în izolare şi carantină din cauza coronavirusului, fie au avut temperatura mai ridicată de 37,5 şi nu au putut intra în sala de examen în prima sesiune.

La Subiectul I, candidaţii au primit un fragment din basmul popular „Cu Petrea Făt-Frumos, şteblă de busuioc, născut la miezul nopţii”, cules de Ovidiu Bârlea. Aici, cerinţele au cerut notarea de sinonime, menţionări şi explicaţii privind formarea unor cuvinte. La punctul B, elevii au avut de redactat o compunere în care să motiveze apartenenţa la specia literară „basm popular” a unui text dat.

La Subiectul III, accentul a fost pus pe un text de pe site-ul Muzeului Goleşti, din care candidaţii au avut de transcris elemente de sintaxă şi de gramatică.

La punctul B, cerinţa a cerut redactarea unei naraţiuni în care copiii să prezinte o întâmplare petrecută într-o curte.

Ministerul Educaţiei anunţă că sunt organizate 60 de centre de examen din 37 de judeţe. Singurele judeţe care nu au niciun astfel de caz sunt Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea.

Primele rezultate vor fi afişate pe 2 iulie, până la ora 12.00.

Pentru calcularea mediei de admitere la liceu, rezultatele la Evaluarea Naţională cântăresc 80%, diferenţa fiind dată de notele din cei patru ani de gimnaziu.

DIGI24

Advertisements

Related posts

Programul Rabla 2014, în proiect: 20.000 de tichete, 6500 de lei prima de casare, eco-bonus de 500 de lei. Pot fi incluse şi maşini vechi de opt ani

Redacția

Profesorii si-ar putea primi in sfarsit majorarile promise in 2008 si anulate de Boc. Marea problema: cine a votat noua lege

Redacția

VIDEO: Un avion plin de pasageri a fost băgat în carantină. Cei care au venit pe ruta Londra – Iaşi s-au trezit cu o mare supriză

Redacția
Încarcă...