RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Eurostat: Emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia UE au ajuns la nivelul de dinaintea pandemiei

Emisiile de gaze cu efect de seră generate de activităţile economice ale unităţilor rezidente din Uniunea Europeană în trimestrul patru din 2021 au totalizat 1,041 miliarde tone echivalent CO2, uşor peste nivelul de dinaintea pandemiei – trimestrul patru din 2019, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia UE în trimestrul patru din 2021 au crescut cu 8% faţă de perioada similară din 2020, în urma redresării economiei, după declinul din 2020, provocat de pandemie.

Comparativ, nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră generate de activităţile economice în UE s-a ridicat la 1,005 miliarde tone echivalent CO2 în trimestrul patru din 2019.

Sectoarele economice responsabile pentru cele mai ridicate emisii de gaze cu efect de seră în trimestrul patru din 2021 au fost gospodăriile (22%), industria prelucrătoare şi furnizarea de electricitate (ambele cu 21%), agricultura (12%), transporturile şi depozitarea (11%).

  

Emisiile de gaze cu efect de seră au crescut în toate sectoarele comparativ cu perioada similară din 2020, cele mai importante creşteri fiind în sectoarele transporturi şi depozitare (18%), minier (11%) şi furnizarea de electricitate (10%).

În trimestrul patru din 2021,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Camera Deputaţilor a adoptat decizional proiectul prin care bujorul este declarat Floare Naţională

Redacția

Propunere legislativă pentru protecția copiilor în mediul online, din partea Organizației Femeilor Liberale

Redacția

Limita de viteză pentru drumurile expres, majorată la 120 km/oră. Proiect de lege votat în Parlament

Redacția
Încarcă...