NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Euro atinge un nou maxim istoric

Euro atinge un nou maxim istoric în raport cu moneda națională. Un euro este cotat miercuri la 4,8641 lei. Dolar este cotat miercuri la 4,1529 lei.

Deprecierea monedei naționale are loc în contextul în care Parlamentul a adoptat majorarea pensiilor cu 40%. De ieri cursul este în creștere.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avertizat că adoptarea rectificării bugetare în forma modificată de Parlament va duce la deprecierea monedei naționale. 

„Deprecierea monedei naţionale a început în momentul în care (PSD, n.r.) au anunţat moţiunea de cenzură şi au anunţat că vor să revină asupra rectificării bugetare. Există acest risc: în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia şi ar exista acest risc pentru România să avem o depreciere a cursului, care înseamnă şi inflaţie”, a declarat Cîțu.

  

Săptămâna trecută analistul Adrian Bența estima că leul se va deprecia și mai mult, atingând noi praguri psihologice.

„Probabil undeva la un 4,87-4,88 va interveni BNR, pentru că 4,9 este prag psihologic și este greu acceptabil de populație”, a spus Bența.

digi24

Advertisements

Related posts

O nouă sursă de încasări la bugetul de stat: Guvernul vrea să crească impozitarea pentru un milion de angajaţi part-time. Când s-ar putea aplica noua măsură

Redacția

Ministrul Finanțelor a declarat că ia în calcul varianta prelungirii șomajului tehnic pentru sectoarele din economie afectate

Redacția

Situație „disperată” a chiriașilor din mall-urile închise. Mii de job-uri sunt în pericol, avertizează industria de retail

Redacția
Încarcă...