RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Este oficial! Circulația în noaptea de Înviere va fi permisă până la ora 05.00. Magazinele vor rămâne deschide până la ora 20.00 vineri, înainte de Paște

Vești bune pentru români! A fost decis în mod oficial ce restricții vor fi în noaptea de Înviere. Astfeș, este oficial, circulația în noaptea de Înviere va fi permisă până la ora 5.00, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00 vineri, înainte de Paște, aşa cum a propus premierul Florin Cîțu. Decizia a fost luată joi, 8 aprilie 2021, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, pentru cultul musulman, vor fi două nopți până la 2:00 dimineața.

Astfel, propunerile făcute de şeful Guvernului către CNSU au fost adoptate.

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

  

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, a transmis, joi, şeful Guvernului, pe pagina de Facebook.

„S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. Aceasta, întrucât participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție”, este mesajul transmis de Vasile Bănescu.
Accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal.
„De asemenea, așa cum se știe, partea slujbei de Înviere la care asistă cea mai parte a credincioșilor se desfășoară afară, în curtea bisericii. Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor. BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează. Detalii despre organizarea slujbelor de Florii și Paști vor fi comunicate săptămâna viitoare”, a adăugat Vasile Bănescu..

bzi.ro

Related posts

Inundațiile au făcut ravagii în județ

Redacția

Administrația Pantazi recidivează: Licitație suspectă pentru întreținerea iluminatului public

Marius Parteni

REVOLUTIE IN GALATI! Oamenii nu mai suporta umilinta

Redacția
Încarcă...