NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Eroii din prima linie de la Boli Infecțioase: „Îi adormim, în sufletul nostru nu ştim dacă o să reuşim să îi mai trezim”

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara sunt mai uniţi ca niciodată în lupta cu inamicul nevăzut. Coronavirusul este noua lor misiune.

CIPRIAN GÂNDAC, MEDIC – Există o competiţie între noi care să intre mai repede şi mai des la pacienţi. Suntem extrem de dornici să ajutăm.

Acest pacient are 47 de ani şi săptămâna trecută a aflat că are coronavirus. A venit la spital în stare gravă şi a intrat direct la Terapie Intensivă. Rinichii i-au cedat, iar medicii au luptat zi şi noapte să îl salveze. Şi au reuşit.

CIPRIAN GÂNDAC, MEDIC – L-am ajutat prin tratamentul acesta de hemofiltrare împreună cu colegii mei şi acum se simte mai bine.

  

MIRELA POROŞNICU, MEDIC – Acesta este aparatul, acum ne pregătim, sperăm noi, pentru ultima şedinţă de dializă continuă.

ION ŢOLEA, PACIENT INFECTAT CU CORONAVIRUS – Mulţumesc profesionalismului lor pe care l-au avut faţă de mine.

În schimb, o tânără de 32 ani se luptă de aproape o lună să trăiască. Ultimul test de COVID-19 a ieşit negativ, însă virusul i-a provocat leziuni extrem de grave.

CIPRIAN GÂNDAC, MEDIC – Este printre primele paciente pe care le-am primit aici în Spitalul Victor Babeş şi pe care noi încercăm din răsputeri să o menţinem în viaţă, este intubată de mai mult de 20 de zile.

Secția de ATI, locul unde se duc cele mai grele bătălii pentru viață

La Terapie Intensivă se dau lupte contracronometru între viaţă şi moarte. Eroii în halate albe se înarmează, întâi de toate, cu putere şi speranţă.

MIRELA POROŞNICU, MEDIC – Facem toate procedurile prin intubat, sedat, îi adormim şi, practic, noi în sufletul nostru nu ştim dacă o să reuşim să îi mai trezim şi să îi desprindem de pe aparate.

Medicii prind curaj cu fiecare pacient salvat. Un tânăr de 23 de ani i-a impresionat în mod deosebit. Venit în stare critică la spital, ieri a fost externat. Nu înainte de a-şi lua la revedere de la cei carora le datorează viaţa.

MIRELA POROŞNICU, MEDIC – A început să ne spună că „vă recunosc vocile, dumneavoastră sunteţi doamna doctor şi el este tot domnul doctor care mi-aţi promis că mă adormiţi şi că mă treziţi.” Cu el am reuşit.

P entru a salva cât mai multe vieţi, medicii caută permanent soluţii. Cu ajutorul unor IT-işti, au creat chiar şi un soft care să le uşureze misiunea.

VIRGIL MUSTA, MEDIC – Softul pe un algoritm prestabilit clasifica pacienți în o anumită formă și atunci face și recomandarea terapiei conform protocolului pe care l-am instituit.

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au vindecat până acum 270 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-Cov-2.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

VIDEO: Dans și mesaje de încurajare din partea cadrelor medicale de la spitalul Victor Babeș din Capitală pentru eroii din linia întâi

Redacția

Hotelurile de pe Litoral unde turiştii fac rezervări fără să ştie că sunt închise pentru renovare

Redacția

Un tânăr de 18 ani a murit călcat de tren. Băiatul s-ar fi aruncat în fața locomotivei

Redacția
Încarcă...