NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Epava elicopterului SMURD prăbuşit în Moldova, adusă acasă

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul aviatic produs pe data de 2 iunie în localitatea Haraghiş, din Republica Moldova, soldat cu decesul a patru persoane, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat că, pe 22 iunie, o echipă formată dintr-un procuror militar de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ şi ofiţeri din Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a deplasat în Republica Moldova la sediul Detaşamentului de Pompieri şi Salvatori aparţinând MAI din Chişinău, în vederea ridicării epavei elicopterului, precum şi a mostrelor de combustibil prelevate din cisternele care au alimentat elicopterul pe teritoriul acestui stat, anterior prăbuşirii. 

 

„Pe data de 23 iunie, epava elicopterului a fost adusă în ţară, fiind depusă într-un hangar aparţinând M.A.I – Inspectoratul General de Aviaţie, în vederea efectuării unei expertize tehnico-aviatice“, au precizat anchetatorii.

  

Patru persoane au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit în raionul Cantemir, din Republica Moldova, într-o zonă împădurită. Membrii echipajului se aflau într-o misiune de salvare pentru a prelua un pacient în stop cardio-respirator. În momentul producerii tragediei, în Republica Moldova era cod galben de ploi.

Trupurile celor patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova au fost aduse ulterior în România.

 

Sursa: oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Declarație neașteptată a viceprimarului Vasile Axinte: „În Primărie încă se mai cere șpagă!” Cine este acel ”cuiva” căruia trebuie să-i dai “ceva” ca să rezolvi o problemă în Primărie?

Răzvan Grecu

Consiliul Local Pașcani convocat într-o ședință. Pe ordinea de zi sunt două proiecte!

Iulia Atodiresei

Cartierul cu vile din comuna Dallas. Un consilier propune această organizare

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site