RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Emoție și bucurie la început de an școlar pentru elevii de la Liceul Mihai Busuioc! Care au fost urările oficialităților!

S-a terminat vacanța, iar astăzi clopoțelul a anunțat începutul unui nou an școlar. Curțile instituțiilor de învățământ au fost mai vii ca niciodată, iar emoția – cuvântul cheie al zilei.

 

 

  

Primele care au dat startul noului an școlar au fost școlile din suburbii, după care, rând pe rând, cele din oraș. La Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, terenul de sport s-a dovedit neîncăpător pentru marea de oameni mici, dar și mari care au venit să participe la festivitate.

Peste 850 de elevi, îndrumați de 60 de profesori formează colectivul Liceului Mihai Busuioc Pașcani. De departe, cei mai emoționați, entuziasmați și curioși în același timp, au fost cei mai mici dintre elevi, care, ghidați de educatorii sau învățătorii lor, au stat în primele rânduri și au ascultat-o pe doamna lor directoare.  

Elena Panțiru a avut cuvântul de început, rostit în fața cadrelor didactice, a elevilor și a părinților unora dintre ei, care au ținut să le fie alături. Directoarea a felicitat toți copiii, și a amintit publicului câteva dintre cele mai importante proiecte prin care liceul pe care îl conduce, s-a remarcat pe plan local, județean și național.

A fost primul an în care la festivitate a participat și primarul Dumitru Pantazi care a declarat că de fiecare data, în această zi, rememorează cu emoție, începuturile sale în viața de scolar. Tot el a promis, din nou, că va face în așa fel, încât Liceul Mihai Busuioc, să aibă o sală de sport.

“Este un moment deosebit astăzi pentru acești copii care pășesc pentru prima dată pe băncile școlii. Sunt convins că emoțiile ne copleșesc și pe noi. Alături de biserică și familie, școala rămâne un pilon important în formarea tinerelor generații. Școala este în primul rând a comunității, care trebuie să o susțină prin alocarea de fonduri. Consiliul Local, împreună cu Primăria, au încercat an de an să asigure fondurile necesare pentru un program optim de învățare. Este primul an în care am reușit să obținem autorizație de funcționare la toate școlile. La Blăgești nu era, acum este. Pentru Liceul Mihai Busuioc, avem în vedere să pregătim fonduri de finanțare, pentru că și această școală să aibă sală de sport”, a declarat primarul Pașcaniului.

De asemenea, pe scenă au urcat și senatorul Florin Constantinescu, preotul Florin Călărașu, și agentul Poliției de Proximitate Geani Mahu, care a asigurat conducerea școlii de tot sprijinul Poliției.

Senatorul Constantinescu a felicitat școala pentru că pregătește oameni de meserie, muncitori și tehnicieni de care țara noastră are nevoie.

“Este o zi de sărbătoare. Aș vrea să vă felicit pentru rezultatele obținute în anul școlar trecut, și să vă urez mult succes în anul care urmează.  Vreau să vă felicit pentru modul în care ați orientat acest liceu la nivelul economiei. Avem nevoie de oameni care să știe o meserie, avem nevoie de specializări la nivel de muncitori și tehnicieni. Mă bucur că v-ați orientat în această direcție. Mult succes. Vă voi sprijini cu investiția la sala de sport care să fie finanțată de la Guvernul României și Ministerul Dezvoltării”, a declarat Florin Constantinescu.

După mesajele oficialităților, a urmat o slujbă de binecuvântare a învățăceilor și a dascălilor, iar apoi o vizită în sălile de clasă, prilej de acomodare pentru unii, și de reîntâlnire pentru alții. 

Related posts

Începe admiterea la facultățile USAMV Iași, fără taxă

Redacția

Bacalaureat – sesiunea de toamnă: Încep probele de evaluare a competenţelor

Redacția

La mulți ani! 22 de ani de Liceu ”Miron Costin” (VIDEO)

Redacția
Încarcă...