RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Emmanuel Macron convoacă ALEGERI legislative anticipate în Franța, din cauza eșecului în scrutinul europarlamentar

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, duminică seară, dizolvarea Parlamentului și convocarea alegerilor anticipate, în contextul eșecului suferit de partidele pro-prezidențiale în scrutinul europarlamentar.

”După consultările prevăzute la Articolul 12 al Constituției, am decis să le ofer cetățenilor opțiunea de a decide prin vot viitorul Parlamentului național. Prin urmare, am dizolvat Adunarea Națională. Voi semna imediat decretul de convocare a alegerilor legislative, care se vor desfășura pe 30 iunie în primul tur și pe 7 iulie în turul doi”, a afirmat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Înaintea deciziei, Emmanuel Macron a organizat o sesiune de consultări la Palatul Élysée. Președintele Franței a discutat cu premierul Gabriel Attal, cu ministrul Economiei, Bruno Le Maire, cu ministrul de Interne, Gerald Darmanin, cu ministrul Forțelor Armate, Sebastien Lecornu, și cu Stéphane Séjourné, ministru de Externe și președinte al formațiunii Renașterea (centru).

Prin această decizie, Emmanuel Macron a reacționat la înfrângerea suferită de coaliția pro-prezidențială în scrutinul europarlamentar, câștigat detașat de partidul de extremă-dreapta Mobilizarea Națională (RN).

  

Jordan Bardella, unul dintre liderii partidului Mobilizarea Națională, îi ceruse lui Emmanuel Macron ”să ia act de noua situație politică și să organizeze alegeri legislative”.

Partidul Mobilizarea Națională (RN,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

„Operațiunea militară specială” vs. „operațiunea ELECTORALĂ specială”: „Putin a ajuns la putere în `99, nu a participat la nicio dezbatere electorală”

Redacția

Fotbalistul Pablo Mari, grav rănit în atacul de la un mall din Italia: „Am avut noroc. Am văzut un om murind în faţa mea”

Redacția

Alertă de securitate. Președintele Biden și prima doamnă, evacuați de angajații Secret Service. Ce s-a întâmplat în apropierea casei de vacanță în care se aflau cei doi

Redacția
Încarcă...