RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

EMA a aprobat o nouă formulă Pfizer gata pentru a fi utilizată, care se păstrează în frigider

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat o formulă de Comirnaty, vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, pregătită de utilizare. Formula nu necesită diluare înainte de administrare, va fi disponibilă în cutii de 10 flacoane (60 doze) și poate fi păstrată la frigider la o temperatură de 2-8 grade C, timp de până la 10 săptămâni, transmite RaiNews, citat de Rador.

Actuala formulă concentrată necesită diluare înainte de administrare, este disponibilă în cutii de 195 flacoane mici (1.170 de doze) și poate fi păstrată la 2-8 grade C timp de maxim o lună.

EMA, într-un comunicat, a explicat: „Aceste diferențe vor oferi mai bune opțiuni de stocare, transport și logistică pentru distribuirea și administrarea vaccinului. Noua formulă va fi disponibilă gradual, de la începutul anului 2022”.

În ceea ce privește cererea, pe care Pfizer a depus-o la EMA, pentru autorizarea vaccinării pentru grupa de vârstă cuprinsă între 5 ani și 11 ani, Agenția Europeană a Medicamentului a început evaluarea administrării vaccinului împotriva COVID-19 Comirnaty, de la Pfizer / BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 ani și 11 ani. Vaccinul este în prezent autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, explică Agenția Europeană a Mdedicamentului.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un TIR a intrat cu viteză în curtea Poliției

Redacția

Tudose, nemulțumiri privind absența PNL de la negocierile cu protestatarii: După ce că nu vii, mai dai și cu pietre

Redacția

Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Partidele îşi stabilesc strategia înaintea întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis

Redacția
Încarcă...