NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Elon Musk a devenit al doilea cel mai bogat om de pe planetă, depășindu-l pe Bill Gates

Antreprenorul Elon Musk l-a devansat pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere totală de 127,9 miliarde de dolari, în clasamentul miliardarilor publicat luni de Bloomberg, citat marţi de dpa.

De la începutul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice Tesla, potrivit Agerpres.

Cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, şeful Amazon, Jeff Bezos, rămâne în fruntea acestui clasament, arată Bloomberg Billionaires Index.

Pe locul al treilea în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu „doar” 127,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi însă semnificativ mai mare dacă nu ar fi donat foarte mulţi bani, notează dpa.

  

Anterior, Musk îl devansase și pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Clasamente precum cel realizat de Bloomberg se bazează pe informaţii publice privind valorile deţinute ca acţiuni, proprietăţi imobiliare, obiecte de artă şi alte bunuri de lux. În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

digi24

Advertisements

Related posts

MAE: Noi condiţii de intrare în Franţa – autoizolare 7 zile, urmată de alt test PCR

Redacția

Zeci de morți în două atacuri sinucigașe care au avut loc la Bagdad

Redacția

Un tânăr român a murit nevinovat, strivit de TIR în Italia. Pompierii s-au chinuit 4 ore să-i scoată trupul din duba zdrobită (Video)

Redacția
Încarcă...