NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii Școlii Postliceale din Paşcani au posibilitatea să lucreze în Germania

Elevii Școlii Postilceale Sanitare Centrul de Studii Ștefan cel Mare și Sfânt” vor avea șansa să își găsească de lucru în străinătate. 

 

  

Instituția de învățământ a încheiat un nou parteneriat cu o organizație care asigură contracte de muncă pentru asistenți medicali în Germania. Este vorba despre OpenJobLine reprezentată de către Dan Tolici și care asigură cursuri gratuite de limbă germană în sediul școlii, atât pentru elevi cât şi pentru asistenţii medicali care doresc să se pregătească pentru o carieră medicală în Germania.

Printre facilităţile acordate prin parteneriat se numără recunoaşterea diplomei în Germania, organizarea şi susţinerea examenului de limbă nivel B1/B2, contract de muncă pe o perioadă de minim 2 ani, care este egal în drepturi şi obligaţii cu cel al cetăţenilor germani.

Elevii şcolii care doresc să se înscrie în program pot beneficia de bursă de studii de până la 50% din valoarea taxei de şcolarizare, atât pentru anii I, II cât şi III. De asemenea, se acordă 5 burse sociale echivalente cu taxa de şcolarizare elevilor care provin din medii sociale defavorizate.

Menționăm că, înscrierile la Scoala Postliceala Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Paşcani continuă, săptămâna aceasta, admiterea realizandu-se pe bază de dosar, urmând ca de saptămâna viitoare să înceapă cea de-a doua etapă pe bază de test de admitere.    

 

          

Advertisements

Related posts

Microbuze noi pentru elevi

Redacția

Dr. Alexandru Rafila a explicat în ce condiții se vor întoarce elevii în școli

Redacția

Vă vine sau nu să credeți, elevii cu dizabilități sunt campioni la TENIS DE MASĂ

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site