RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieEducație

Elevii școlii din Blăgești, ce vor fi repartizați la Școala „Iordache Cantacuzino”, vor avea asigurat transport!

Decizia Inspectoratului Școlar Județean Iași de închidere a școlii din Blăgești, începând cu anul școlar viitor, a deschis calea unor discuții legate de modul cum va fi asigurat transportul elevilor către noua unitate de învățământ. Ei își continua studiile la nivelul Școlii “Iordache Cantacuzino”.

În ședința Consiliului Local de astăzi, unde a fost analizat și aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023, precum și lista de investiții, s-a discutat despre achiziția unui microbuz. Propunerea a venit din partea consilierului Dumitru Pantazi. Primarul municipiului, Marius Pintilie, a explicat că dacă va fi cazul la primar rectificare bugetară, cel mai târziu în luna iunie, vor fi alocați bani.

Administratorul public Claudiu Bodoașcă, a susținut după ședința maraton de astăzi, că mai sunt discutate alte două variante. Bodoașcă susține că a fost făcută o solicitare către Inspectoratul Școlar Județean Iași în vederea asigurării a două microbuze electrice. O altă soluție analizată este transportul public, pe mijloacele societății CLP EcoServ SRL.

Conform administratorului public, elevii vor avea asigurat mijlocul de transport către unitatea de învățământ unde vor fi repartizați.

  

Decizia de închiderea a școlii din Blăgești a fost luată de ISJ Iași în luna decembrie 2022. Conform informațiilor oferite de ISJ Iași, pentru anul școlar următor sunt 16 copii la nivel de școală primară și 13 la nivel de gimnaziu.    

Related posts

Inscrierea la clasa pregatitoare, modificata de Ministerul Educatiei

Redacția

Înscrierile la grădinițe se încheie la finalul acestei luni

Redacția

Start pentru Prima Casă

Redacția
Încarcă...