RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii pășcăneni care nu au luat bacalaureatul se pot înscrie la școlile postliceale

Elevii din unitățile de învățământ din municipiul Pașcani care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot în scrie în școlile postliceale. O știre apărută săptămâna trecută într-un cotidian județean a creat confuzie în rândul elevilor din Pașcani. În respectivul material se spunea că elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat nu se mai pot înscrie din acest an la școlile postliceale. 

Mai mulți absolvenți de liceu din Pașcani ne-au contactat și solicitat să lămurim dacă se pentru sau nu înscrie la școlile postliceale. Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, spune că nu există restricții iar elevii se pot înscrie necondiționat la aceste forme de învățământ. „Doritorii se pot înscrie la școlile postliceale la fel ca și în anii trecuți, necondiționați de obținerea diplomei de bacalaureat”, ne-a declarat Sabina Manea.

Potrivit legii, învățământul postliceal se organizează pentru calificări profesionale înscrise în Registrul Național al Calificărilor, stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și aprobate prin Hotărâre de Guvern. Au dreptul să se înscrie în învățământul postliceal absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.     

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ministerul Fondurilor Europene anunță că a virat ajutorul pentru rechizite, de 500 de lei, pentru aproape 100.000 de copii din familii defavorizate

Redacția

Curs festiv Liceul ”Miron Costin”. Trei șefe de promoție cu aceeași medie- 9,97!

Oana Cordoneanu

“ Primăvara și frumusețea ei”, concurs de fotografie la Colegiul Tehnic CF Unirea

Oana Cordoneanu
Încarcă...