RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii de la Liceul Special din Târgu Frumos, într-un marș al nonviolenței pentru copii

Tinerii de la Liceul Special Moldova, au pornit, pe 3 iunie, într-un marș nonviolență, acțiune premergătoare datei de 5 iunie, când este Ziua Internațională a Nonviolenței pentru Copii.

Alături de elevi de la Școala Gimnazială “Garabet Ibrăileanu” și Liceul “Ion Neculce”, tinerii s-au organizat cu baloane și pancarte tematice, și au plecat, mărșăluind, spre esplanada din Târgu Frumos.

  

 “Proiectul presupune organizarea unui marș în care au pornit  profesorii și elevii Liceului Special Moldova, în parteneriat cu câte o clasă de elevi de la Școala Gimnazială “Garabet Ibrăileanu” și Liceul “Ion Neculce” din Târgu Frumos. Prima parte a activității a constat în acest marș dar și un flash mob în fața Școlii “Garabet Ibrăileanu”, iar în a doua, copiii au participat la un concurs de desene, poezie și prezentări power point, toate având în centrul lor nonviolența asupra copiilor”, ne-a declarat Margareta Pristavu, directoarea Liceului Special din Târgu Frumos.

Cele care s-au ocupat de coordonarea acestui proiect, la nivelul liceului au fost profesorii Ioana Ciurea, Laura Chiriac și Marcela Benea.

“Luna iunie este o lună care aduce în prim plan problematica respectării drepturilor copilului, cu o serie de aniversări. Comisia Antiviolență de la nivelul Liceului Special Moldova, și-a propus să marcheze aceste lucruri, printr-un proiect educațional  pe care l-am intitulat “Gândește cu inima”, ce are în vedere promovarea și combaterea violenței în mediul școlar și extrașcolar” , a precizat Laura Chiriac.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Contestațiile au schimbat clasamentul: Cea mai mare notă la BAC revine unei eleve de la Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani!

Arteni Denisa Mădălina

Noi reguli pentru organizarea taberelor. Profesorii sunt nemulțumiți

Redacția

Pregătiri pentru începerea noului an școlar la Pașcani

Ema Roman
Încarcă...