NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii de la Școala Specială din Pașcani, alături de alți colegi din județ, au făcut spectacol pentru Festivalul „Prichindeii Veseli”

Zeci de tineri din şcolile speciale ale judeţului, alături de preşcolari şi elevi din învăţământul de masă au urcat ieri, 20 mai, pe scena din Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional de Artă „O. Băncilă” Iaşi.

Cu toţii au oferit momente artistice deosebite, încercând să strângă fondurile necesare desfăşurării Festivalului naţional de teatru de păpuşi şi pantomimă „Prichindeii Veseli”. „Am mai participat şi la alte spectacole. Îmi place când sunt pe scenă, pentru că parcă nimeni nu mai vede lipsurile. Mă bucur că am putut să fiu aici şi mă simt foarte bine pentru că am făcut un lucru bun”, a spus Alina, elevă la Şcoala Specială Paşcani.

 Momentele artistice au fost structurate în două spectacole, parte a Campaniei de Strângere de Fonduri „Diferiţi, dar împreună”, organizată de Liceul Tehnologic Special „V. Pavelcu” Iaşi. Primul dintre acestea, „Rază de soare”, a fost oferit de elevii cu dizabilităţi de la Şcoala Gimnazială Specială „C. Păunescu” Iaşi, Colegiul Tehnic „I. Holban” Iaşi, Şcoala Gimnazială Specială Paşcani, Liceul Special „Moldova” Tg. Frumos, Liceul Tehnologic Special „Trinitas” Tg. Frumos şi Liceul Tehnologic Special „V. Pavelcu” Iaşi. Cel de-al doilea spectacol, „Zâmbet de copil”, a reunit preşcolari şi elevi din şcolile de masă, subliniind dictonul campaniei – „Diferiţi dar împreună”.

  

Ajuns la a şaptea ediţie, Festivalul „Prichindeii Veseli” este dedicat elevilor cu deficienţă de auz din întreaga ţară, scopul principal fiind acela de a le oferi oportunitatea de a se bucura de spectacole împreună, de a se împrieteni şi a învăţa lucruri noi. Acesta va avea loc în perioada 12-14 iunie, la Casa de Cultură a Studenţilor.

ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elevii nu scapă prea curând de cursurile online. Ministerul Educației a luat decizia!

Redacția

Un minor de la Școala „Iordache Cantacuzino” a ajuns pe mâna medicilor după ce a fost bătut la școală de un coleg

Teona Gherasim

Școlile se redeschid din 8 februarie. Iohannis: „De luni, când începe semestrul al doilea, majoritatea copiilor merg fizic la școală”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site