NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii care primesc bursă socială pot beneficia şi de cei 250 de lei lunar prevăzuţi în bursa „Bani de liceu”

ministrul-educatiei-spune-ca-ar-trebui-ca-la-evaluarea-nationala-2023-toate-lucrarile-elevilor-sa-fie-corectate-digitalizat

Elevii care primesc bursă socială de studiu, de merit sau de performanţă pot beneficia şi de cei 250 de lei lunar prevăzuţi în bursa „Bani de liceu”, dacă provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului este de maximum 500 de lei.

Sunt eligibili, de asemenea, elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori se află sub tutelă, în cazul respectării condiţiei de venit.

Depunerea cererilor pentru bursa „Bani de liceu” se poate face în perioada 15 – 25 septembrie. În ceea ce priveşte eliminarea burselor sociale pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate, Avocatul Poporului a calificat decizia drept surprinzătoare şi nedreaptă.

Advertisements

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat, însă, că decontarea transportului elevilor care învaţă întru altă localitate este asigurat de la bugetul de stat, printr-un alt mecanism.

Advertisements
  

radio iasi

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ceartă între soţii Ceauşescu: Nicule, ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?

Redacția

Foarte puține locuri libere la grădinițele pășcănene. Zeci de părinți nu și-au achitat datoriile

Răzvan Grecu

Liceul Miron Costin Paşcani: Premii la Olimpiada judeteana de Arte Vizuale si la concursul de limba engleza Creative writing

Ema Roman
Încarcă...