RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Elevi pășcăneni campioni la Șah în cadrul Turneului Județean

Doi elevi de la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani au reușit să obțină primele poziții ale podiumului în cadrul Turneului de Șah la nivel județean organizat de Federația Română de Șah.   

La evenimentul de mare amploare a participat și președintele Federației Române de Șah precum și alți maeștri.

În acest weekend, 216 de participanți dintre care 2 din Pașcani au participat la Iași la un Turneu de Șah ce are loc anual. La categoria  de vârstă până în 10 ani, primele două poziții au fost ocupate de singurii elevi care au plecat spre județ reprezentând Liceul “Miron Costin”. Elevul Iancu Elizar a ocupat locul I și elevul Alexandru Țarălungă locul al II-lea, ambii din clasa a II-a. Profesorul care le predă în școală acest sport al minții se declară mulțumit de rezultatele discipolilor.

  

“Duminică, 25 ianuarie a avut loc la Iași un Turneu Județean de Șah organizat de către Federația Română de Șah. Am participat cu doi elevi ai Liceului Teoretic “Miron Costin” de clasa a II-a, copiii cărora le predau disciplina de șah din septembrie 2014, respectiv de când a început anul școlar.  În turneu au fost înscriși 216 participanți, iar la sfârșit, micii mei șahiști au reușit să ocupe primele două locuri la categoria de vârstă 8 ani”, ne-a declarat Mihai Bănilă, profesor de șah la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani.

Menționăm că elevii din învâțământul primar au avut posibilitatea de a învăța șah la școală, începând din toamnă. Ministerul Educatiei, Remus Pricopie a aprobat prin ordin de ministru, iar programele școlare pentru disciplina opțională “Educație prin șah” au cuprins anul I și al II- lea de studiu.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Fotbal Liga 3: Bradul Borca – CSM Pașcani 2-1! La o etapă de retrogradare!

Redacția

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis

Redacția

Simona Halep a anunțat că nu va mai juca în niciun turneu în acest an: „Sezonul 2022 este încheiat pentru mine”

Redacția
Încarcă...