NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi din Pașcani, Valea Seacă și Mogoșești Siret, admiși la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Patru absolvenți de gimnaziu din municipiul Pașcani și zona aferentă se regăsesc pe lista candidaților admiși la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Doi dintre elevii admiși sunt absolvenți ai Școlii Gimnaziale „Iordache Cantacuzino”, Pașcani. Este vorba de Andreea Aoanei și Luca Mînicaru, ce au obținut  mediile finale de admitere 9,92, respectiv 9,88.

Media 9,92 a clasat-o pe Andreea pe locul patru al clasamentului celor admiși. Alături de elevii din Pașcani, din toamnă, alți doi din zona municipiului vor începe cursurile colegiului militar. Vorbim de Irimia Andreea, absolventă a Școlii Gimnaziale, Valea Seacă și Drăgan Sebastian absolvent al Școlii Gimnaziale Mogoșești-Siret. Eleva din Valea Seacă a obținut media de admitere 9,70, în timp ce elevul din Mogoșești-Siret 9,56.

Elevii admiși în acest an la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc au avut medii de admitere cuprinse între 9,99 și 9,09.

  

Admiterea în colegiile militare naționale s-a desfășurat într-o singură etapă, prin repartizarea computerizată, în ordinea strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ.

Anul acesta, candidații au fost ierarhizați potrivit mediilor de admitere (80% media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a și 20% media generală de absolvire a claselor V-VIII). Din toamnă, 65 de băieți și 55 de fete vor îmbrăca uniforma de licean militar.

Rezultatele finale ale admiterii sunt afișate pe pagina oficială de internet a colegiului https://colmil_sm.forter.ro/.

Advertisements

Related posts

Admitere online la Universitatea Cuza Iasi. Cate locuri sunt disponibile

Redacția

Ministrul Educaţiei renunţă la pragul de 0,5 pentru modificarea notelor de la examenele naţionale, după contestaţie

Redacția

Grup de acțiune anti-bullying la Liceul ”Miron Costin”

Redacția
Încarcă...