RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi din Pașcani și Hărmănești, pe podium la Concursul Național „Cu viața mea apăr viața”

 

 

In ziua de 17 mai 2019, la Sala Sporturilor din Tomești s-a desfășurat faza județeană a concursului naţional pe tematica protecţiei civile „Cu viața mea apăr viața”, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” şi Serviciul de Ambulanţă Iaşi.

  

 

La startul competiției s-au prezentat 25 de echipaje pentru cele două secțiuni: gimnaziu  și liceu, însumând 130 de elevi din mediul urban și rural.

Elevii participanţi la acest concurs fac parte din echipele cercurilor tehnico-aplicative „Cu viața mea apăr viața”, cercuri ce activează în şcolile din județul Iași. Aceştia au demonstrat că au cunoştinţe teoretice solide referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor, dezastrelor, acordarea primului ajutor, dar şi curaj, spirit de echipă, forţă şi rezistenţă la cele două probe ale concursului: teoretică și practică, cu tema „Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50m”. Participantii au fost premiați de către sponsorii competiției cu diplome, medalii și cupe. Echipajele clasate pe primele locuri vor participa la faza regională, în luna iunie.

Finaliștii concursului care vor merge în etapa ulterioară, luptându-se pentru a reprezenta Iașiul la etapa națională sunt:

Nivel Gimnazial :

– Locul I- Şcoala Gimnazială ,,Alexandru cel Bun’’ Iaşi ,prof. Bărbuş Dumitru 

– Locul II- Şcoala Gimnazială Şcheia , prof .Năstasă Loredana

– Locul III- Şcoala Gimnazială Hărmăneştii Vechi, prof. Niculiţă Ionela

Nivel Liceal :

– Locul I- Colegiul Național ,,M. Sadoveanu’’ Pașcani , prof. Toma Ionuț 

– Locul II- Colegiul Agricol ,,V. Adamachi’’ Iaşi, prof. Roșu Mihaela 

– Locul III- Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi Iași, prof.Biniuc Carmen.

 

Related posts

Dăruieşte pentru Educaţie! Elevii păşcăneni instruiţi cum să-şi stabilească obiectivele pentru a trăi frumos

Ema Roman

Examen de Certificare a Calificării Absolvenților Învățământului Liceal, Filiera Tehnologică, la Colegiul Unirea

Redacția

Elev din Iași admis cu brio la Facultatea de Drept din Glasgow, dezamăgit de sistemul din România. „Te poate distruge fără să aibă dreptate”

Redacția
Încarcă...