RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Elena Lasconi este noul preşedinte USR. Şi-a anunţat candidatura la preşedinţia României

 Elena Lasconi a fost votată de membrii USR preşedinte al formaţiunii, în urma unui scrutin care a avut loc pe parcursul a două zile. Aceasta a declarat că de astăzi începe reconstrucţia USR şi vor lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România.

Elena Lasconi a făcut declaraţii după finalizarea votului intern, ea afirmând că ”poate nu e întâmplător că a câştigat alegerile astăzi, de Ziua Drapelului”. ”Se astăzi începe reconstrucţia USR şi vom lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România”, a afirmat aceasta. 

”Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii, în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a mai spus Elena Lasconi. 

Noua şefă a USR a anunţat că-şi va depune candidatura şi pentru preşedinţia României. „O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine ştiţi, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres şi în USR funcţionează democraţia şi probabil că o să avem mai muţi candidaţi care vor dori să devină candidatul USR pentru funcţia supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă. Trebuie să o fac cel târziu mâine”.

  

Lasconi: Astăzi începe reconstrucţia USR

Potrivit preşedintei USR, ”concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele şi mimarea că ar consulta populaţia, românii, din patru în patru ani, le-au adus românilor doar dispreţ, furt din buzunarele celor care muncesc şi sunt de bună credinţă. Asta a dus la slăbirea statului”, a arătat Lasconi.

Ea a mai declarat că puterea poporului înseamnă putere în fiecare zi şi nu doar odată la 4 ani. ”Puterea cetăţeanului înseamnă să ai o viaţă într-o ţară mândră şi respectată în care să îţi doreşti să îţi creşti copiii şi nu să pleci din această ţară”, a mai afirmat ea.

Primarul din Câmpulung a afirmat că în această localitate a ”demonstrat că poate să construiască punţi între oameni, între generaţii şi că poate să reunifice oamenii în jurul unor valori precum munca, respectul faţă de oameni şi eficienţa în a reconstrui societatea”.

”Asta o să fac şi în USR şi o spun cu mare încredere. Aşa cum e într-un oraş, când câştigi primăria cu majoritate, reprezinţi după alegeri fiecare cetăţean al acelui oraş, aşa o să fac şi în USR. Suntem o echipă, iar eu toată viaţa am lucrat în echipă”, a spus Lasconi.

Cine este Elena Lasconi

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung.

A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

https://observatornews.ro/politic/elena-lasconi-este-noul-presedinte-usr-582867.html

Related posts

Senatorul Toma: Victorie! Proiectul nostru pentru Autostrada A8 a făcut un pas important!

Redacția

Lucian Rusu și Sorin Năcuță, întâlniri cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții pe tema proiectelor Iașului

Redacția

Investiții în şcoli şi perdelele forestiere, subiectele unor interpelări ale senatorului Constantinescu

Redacția
Încarcă...