NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

El Mundo: Mircea Cărtărescu, principalul favorit la Nobelul pentru Literatură

Cotidianul spaniol El Mundo publică o listă cu favoriții din acest an ai caselor de pariuri la Premiul Nobel pentru Literatură, în care Mircea Cărtărescu se află pe primul loc.

Pe următoarele două locuri se află scriitorul japonez Haruki Murakami și scriitoarea rusă Ludmila Ulițkaia.

Printre cei 10 favoriti sunt patru femei și nouă romancieri. Anul trecut, o poetă americană, Louise Glück, a primit premiul.

1. MIRCEA CARTARESCU

  

România, 1956. Romancier și poet. Cărțile sale narative sunt variații ale unei cronici expresioniste, obsesive și extrem de poetice ale perioadei kafkiene a totalitarismului socialist din țara sa.

O carte: „Solenoid”

2. Haruki Murakami

Japonia, 1949, Romancier. A amestecat cheile sentimentalității și culturii pop cu literatura japoneză: jazz, Beatles, ușurință, lipsă de dragoste …

O carte: „Tokyo blues”.

Rusia, 1943. Romancier. Înainte de a fi romancier, a fost scenarist de film. Textele sale sunt provocări ale Rusiei post-sovietice, încărcate de psihologie, în stilul clasicilor din țara sa.

O carte: „Sonietchka”

4. Anne Carson

Canada, 1950. Poet, narator și eseist. Din activitatea sa academică, a preluat tradiția mitologiei clasice și a adaptat-o ​​lumii contemporane.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ophiojura, creatura marină bizară cu brațe lungi și plină de dinți care este singurul supraviețuitor al unei evoluții de 180 de milioane de ani VIDEO

Redacția

Iohannis respinge impunerea de restricții pentru persoanele nevaccinate: Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări

Redacția

Viktor Orban: Ungaria trebuie să rămână membră UE pentru a-și asigura în continuare accesul pe piața unică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site