RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

EkySam, Banca Transilvania și firmele primarului, ocupă nestingherite domeniul public! Nu deranjează pe nimeni!

Raportul Poliției Locale intens discutat în ultimele luni de zile, care cuprinde o serie de sancțiuni și măsuri la adresa unor agenți economici, printre care și societatea președintelui PNL Marius Pintilie, se demonstrează a fi o armă electorală.

Acest lucru poate fi observat din atitudinea consilierilor care formează astăzi majoritatea în Consiliul Local. Cel mai vehement este consilierul PMP Sorin Olariu, în timp ce social-democrații, în frunte cu primarul și viceprimarul, tac. Discuții au fost și ieri în ședința Consiliului Local, atunci când șeful Poliției Locale a explicat că acțiunea de control a venit ca urmare a unei dispoziții din partea secretarului UATM Irina Jitaru.

Raportul care a ajuns în Primărie este ținut la sertar. Nici măcar secretarul Jitaru nu a avut intervenții în legislativul local, prin care să explice parcursul acestuia, până la aplicarea legii.

În tot acest timp, nimeni nu vede ce fac alte societăți importante pe domeniul public. EkySam, societatea celui mai mare constructor de drumuri din zona Moldovei, care a participat la asfaltarea curții firmei primarului Dumitru Pantazi, ocupă terenul fostei balastiere a Primăriei de pe malul Siretului. Nici un consilier de la putere nu a comentat acest aspect, deși informația a apărut în presă!

  

Clădirea în care funcționează Banca Transilvania este extinsă cu 160 de mp pe domeniul public fără a avea documente de închiriere sau concesiuni așa cum rezultă dintr-un răspuns oferit de Primăria municipiului Pașcani, la o solicitare a NewsPascani.com. Nici acest caz nu trezește interesul consilierilor de la putere.

Firmele familiei primarului Dumitru Pantazi nu sunt derenajate de polițiștii locali, deși  acestea ocupă domeniul public fără documente în mai multe situații. Conform unui răspuns oferit de municipalitate, farmacia Medisanis, ce apaține fiicei primarului, ocupă domeniniul public fără a avea un contract de închiriere sau de concesiune. La fel și societatea AgroComplex Lunca Pașcani S.A. care avea amplasat pe domeniul public, fără contract de închiriere un automat de suc în dreptul pieței din deal. Nici aceste situații nu au stârnit interesul consilierilor de la putere, deși informațiile au fost publicate în cadrul unei anchete demarate de NewsPascan.com.

Related posts

Primăria Paşcani a făcut public salariul pe care îl încasează administratorul instituţiei Gică Zanet

Ema Roman

13 milioane de euro vrea să atragă Pașcaniul prin PNRR pentru renovarea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani

Răzvan Grecu

Responsabilitate pasată pe subiectul furnizării apei calde la Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...