NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Efectul crizei termoficării municipiului: debit mic la apa rece de la blocuri!

Dincolo de disconfortul cauzat foștilor abonați ai RAGCL, oprirea sistemului centralizat de termoficare are și un alt efect. Mai mulți pășcăneni s-au plâns pe Facebook că le-a scăzut debitul apei reci, care le este furnizată de ApaVital.

 

Este vorba despre cei care locuiesc la blocurile care beneficiau de apa caldă de la RAGCL, iar acum trebuie să și-o procure singuri prin intermediul centralelor de apartament. Cum numărul apartamentelor care au fost dotate cu centrale termice a crescut peste noapte, acest lucru a crescut consumul apei reci distribuită de ApaVital, ceea ce a dus la micșorarea debitului.

Gheorghe Vlasie, comunicatorul celor de la ApaVital a explicat acest fenomen, acuzând faptul că instalația de apă rece a blocurilor a fost construită pentru un anumit debit și că odată cu mutarea consumului de apă caldă pe rețeaua de apă rece aceasta nu mai face față cererii.

„Iniţial, prin proiectarea şi construcţia blocurilor, reţele interioare de alimentare cu apă rece şi caldă au fost dimensionate astfel încât împreună să furnizeze apa rece şi caldă necesară locatarilor acestor imobile. Prin montarea de centrale termice interioare, întregul consum de apă (inclusiv cel de apă rece pentru prepararea apei calde) este realizat numai prin intermediul reţelei interioare de alimentare cu apă rece, care nu a fost dimensionată prin proiectare pentru acest scop. Mai mult, odată cu trecerea timpului, este posibil ca pe reţelele interioare să se adune depuneri şi impurităţi, care pot determina diminuarea suplimentară a debitului de apă prin respectivele conducte. Din aceste motive, în perioadele cu consum important de apă, debitul la consumatorii finali poate scădea foarte mult, chiar dacă ApaVital, în calitate de operator al serviciului de apă, în conformitate cu prevederile legale, asigură în mod constant la ieşirea din contorul de branşament şi debitul şi presiunea necesare bunei funcţionări a instalaţiilor interioare de alimentare cu apă”, a explicat reprezentantul ApaVital.

Soluția tehnică este înlocuirea întregii rețele de distribuție a apei reci din blocurile care întâmpină această problemă, dar acest lucru înseamnă mulți bani și lucrări care vor conduce la disconfortul locatarilor.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

O pășcăneancă solicită primarului și consilierilor locali ca cetățenii și presa să aibă acces la întâlnirea dintre reprezentanții ApaVital și cei ai Primăriei. Vezi ce le-a scris edililor locali!

Redacția

Liderul PNL Pașcani:”Primarul Pantazi nu are timp pentru pășcăneni. Este de notorietate că nu vine la muncă”!

Marius Parteni

Primarul vrea să delege activitatea de administrare și întreținere a cimitirelor. Protopopul Postolachi susține ca Primăria să se ocupe de ele!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site