RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Economii de sute de lei pentru studenţii ieşeni: nu mai e nevoie de acte legalizate

 Conform planului realizat de Guvernul României, universităţile din Iaşi vor trebuie să respecte, începând cu ziua de 2 august, o serie de măsuri de reducere a birocratizării.  

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat un ordin prin care aplică Ordonanţa de Urgenţă nr.41/2016, prin care Guvernul României a adoptat mai multe măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. 

„Potrivit acestui act normativ, fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale este obligat să elimine cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent“, precizează oficialii ministerului.

  

Practic, această măsură este relevantă în special pentru studenţi şi vizează, în particular, procedurile de admitere la licenţă, master şi doctorat, unde aceştia trebuiau să aducă o serie de acte legalizate ce scoteau, în funcţie de cerinţe, şi câteva sute de lei din buzunarul tinerilor. Însă modificările nu se rezumă doar la copiile legalizate, ci şi cu prezentarea în original a actului de identitate sau a copiei fizice pe hârtie. „Instituţiile publice (…) sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, trimisă prin e-mail, asigurând condiiţile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal“, se mai precizează în decizia ministerului.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Vezi aici la ce licee au fost repartizați absolvenții claselor a opta din Iași, Pașcani, Tg.Frumos, Hîrlău și comunele arondate!

Redacția

Forfotă în magazinele cu rechizite din Pașcani

Irina Gherasim

Scolile din judetul Iasi care ar putea primi noi microbuze scolare . Printre ele se afla si Scoala Speciala din municipiul nostru

Redacția
Încarcă...