RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Eco Salubritate nu va putea fi operator în cadrul ADIS și se îndreaptă spre faliment

Eco Salubritate nu va putea fi operator în cadrul ADIS, iar falimentul este unul inevitabil, aceasta este concluzia la care au ajuns doi consilieri locali.

Este vorba despre Vasile Haldan de la PSD și Marius Pintilie de la PNL. Chiar dacă sunt din partide diferite, cei doi au susținut la unison aceste lucruri, atunci când au discutat despre viitorul firmei de salubritate din municipiu.

Invitați în cadrul emisiunii „În Obiectiv” difuzată de Actualitatea TV, cei doi aleși locali au concluzionat că societatea Eco Salubritate nu va putea participa la licitația pentru delegarea serviciului de salubritate din ADIS deoarece nu are dotările necesare și nici licență de operare.

  

Discuțiile au pornit de la hotărârea adoptată de legislativul local prin care se pornesc procedurile juridice de fuzionare prin absorbție dintre Eco Salubritate și Prest Serv Apa.„După știința mea, Eco Salubritate nu o să poată participa la licitația pentru desemnarea operatorului de salubritate în cadrul ADIS. Și atunci va trebui să preia anumite activități din domeniul public al municipiului Pașcani. Chiar spunea primarul că e vorba să angajeze specialiști și să aibă ca obiect de activitate: administrarea parcurilor, parcărilor și a domeniului public., dar și iluminatul public. Eco Salubritate nu va putea participa la licitație deoarece nu are dotarea necesară pentru a face față. Mai mult ei nici nu au licență pentru serviciul de salubritate nici până acum. Păi dacă nu ai licență cum să operezi? ” explicat consilierul Vasile Haldan situația operatorului local de salubritate.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

 

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Cele spuse de consilierul local Vasile Haldan au fost confirmate și de colegul de studio, Marius Pintilie, care a explicat situația actuală a operatorului de salubritate din municipiu.„Vorbim despre fuziunea a două societăți care sunt în faliment. Prest Serv Apa în faliment iminent deoarece a rămas fără lichidități și obiect de activitate, iar Eco Salubritate de ani de zile nu reușește să se pună pe picioare, să devină performantă, să se capitalizeze și din încasări să facă în așa fel încât să fie pregătiți pentru a putea participa la licitația din cadrul ADIS”, a fost și opinia consilierului liberal Marius Pintilie.

De aceeeași idee este și primarul Dumitru Pantazi, cel care în ședința legislativului local de la începutul acestei săptămâni a explicat că trebuie găsite alte soluții pentru viitorul celor două societăți. Conducerea EcoSalubritate nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere față de aceste declarații. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cum se fac achizițiile publice? Funcționarii Primăriei Pașcani sunt chemați la cursuri

Ema Roman

Continuă modernizarea şcolilor în judeţ

Redacția

Fără terase pe Esplanadă, din cauza lucrărilor de modernizare. Primăria a primit cereri din partea unor agenţi economici

Marius Parteni
Încarcă...