NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

E oficial: Fostul prefect Olteanu a fost ajutat de Poliţie, printr-un abuz, la accidentul rutier din 2014

Ieşeanul Cătălin Strătilă a câştigat în al doisprezecelea ceas, prin sentinţă definitivă, procesul în care contesta faptul că a fost găsit vinovat pentru accidentul din vara lui 2014 în care s-a tamponat cu maşina prefectului de atunci, Romeo Olteanu.

Scos nevinovat pentru accident de poliţişti, care au dat vina exclusiv pe Strătilă, prefectul din acea vreme a fost totuşi pedepsit pentru că era băut la volan. De altfel, beţia la volan i-a provocat şi demiterea din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Reamintim, pe 10 august 2014, în timp ce rula pe Sărărie, lui Olteanu i-a ieşit în faţă un BMW, de pe strada Theodor Pallady. La momentul accidentului, şoferul BMW-ului, Cătălin Strătilă, a fost găsit vinovat de poliţişti pentru producerea accidentului, dar a contestat tot timpul acest lucru şi a acuzat faptul că prefectul conducea cu viteză şi că el s-a asigurat înainte de a intra pe strada principală.

  

 

În primă fază, Judecătoria a respins acţiunea prin care contesta sancţiunea primită, dar în luna decembrie 2015, în apel, Strătilă a învins Inspectoratul de Poliţie Judeţean (Romeo Olteanu fiind intervenient în dosar). Instanţa a decis să admită apelul formulat de Strătilă împotriva Sentinţei civile nr. 8178/2015 a Judecătoriei Iaşi, sentinţă pe care a modificat-o în tot în sensul că „Admite plângerea formulată de Strătilă Cătălin împotriva procesului verbal seria CP, nr.7243837 din 10.08.2014 încheiat de IPJ Iaşi. Dispune anularea procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei contestat in cauza. Definitiva.” Strătilă rămăsese timp de 3 luni fără permis, la fel ca Olteanu.

 

Sentinţa din decembrie poate repune pe tapet problema sumelor plătite pentru repararea celor două maşini, numai pentru BMW fiind achitaţi 70.000 de lei. Prefectura sau Romeo Olteanu ar putea fi buni de plată dacă Strătilă va deschide o acţiune în civil.

La momentul coliziunii, Ziarul de Iaşi a menţionat şi alte lucruri ciudate petrecute în acea zi: de la locul accidentului, Olteanu a fost dus de poliţişti la stadion, unde a văzut un meci al CSMS, şi de-abia după aceea a fost chemat la Poliţie să sufle în etilotest.

sursa www.topiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

BMW făcut praf, abandonat în apropiere de pasajul peste calea ferată din zona parc (FOTO)

Marius Parteni

Neacordarea de prioritate – cauza unui accident rutier petrecut la troiţa de pe Dragoş Vodă

Ema Roman

80 de kilograme de cannabis ridicate de Polițiștii antidrog la Strunga (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site