NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

E marți, 13. „Preveniţi ghinionul”! Cei de la ISU Pașcani își deschid porțile pentru voi

 

Fiecare zi de marți 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”.

 

  

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.O.N România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.

„Ziua Informării Preventive” este o ocazie pentru ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi şi subunităţile Paşcani şi Târgu Frumos să îşi deschidă porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei.

Astfel, între orele 09:00 – 15:00, vizitatorii vor putea vedea tehnica de intervenţie, cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Totodată, în unităţile de învăţământ din judeţ vor fi susţinute prezentări referitoare la riscurile care se pot manifesta şi pot produce efecte nedorite în localităţile judeţului, dar şi exerciţii de evacuare în scopul cunoaşterii de către elevi a regulilor de comportare, pe timpul şi imediat după producerea unei situaţii de urgenţă.

O altă serie de activităţi vor fi organizate în zona PALAS, unde va fi amplasat un punct mobil de informare preventivă şi de promovare a profesiei. În aceeaşi locaţie se vor desfăşura exerciţii demonstrative de acordare a primului ajutor medical de urgenţă şi activități aferente Campaniilor de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

S-au schimbat regulile înmormântărilor: în ce condiţii este interzisă fotografierea, iar îmbălsămarea devine obligatorie

Redacția

COD GALBEN de ceață si polei. Poliția recomandă!

Redacția

28 FEBRUARIE – ZIUA PROTECŢIEI CIVILE DIN ROMÂNIA

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site