NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

După începerea şcolii, mai mulţi copii testaţi pozitiv la noul coronavirus

Creştere a numărului de cazuri în rândul copiilor odată cu începerea şcolii în fizic. Potrivit raportărilor, dacă în luna ianuarie au fost înregistrate 130 de cazuri la grupa de vârstă 4-17 ani, în perioada 1 – 24 februarie au fost înregistrate 120 de cazuri la care se adaugă 43 de cazuri provenite din focarele din unităţile de învăţământ. 

Dacă, în toamna anului trecut, numărul cel mai mare de cazuri se întâlnea în rândul elevilor de liceu, de data aceasta, aproape 50% dintre cazuri au fost depistate în rândul copiilor din învăţământul preşcolar şi primar. Cu toate acestea, Iaşul nu se află în topul judeţelui cu cea mai mare creştere de infectări în rândul copiilor. Potrivit raportului Institutului Naţional de Sănătate Publică, creşteri mai accentuate au fost înregistrate în 18 judeţe (Sibiu, Argeş, Alba, Sălaj, Dolj, Gorj, Bacău, Brăila, Satu Mare, Giurgiu, Caraş-Severin, Călăraşi, Mehedinţi, Braşov, Ialomiţa, Timiş, Harghita, Olt) şi Municipiul Bucureşti. “La o analiză mai fină a grupelor de vârstă, se observă că s-au înregistrat creşteri în toate grupele sub 19 ani. În perioada următoare, este posibil să se observe un impact indirect datorat faptului că 97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu. Este posibil ca aceste cazuri să transmită infecţia la persoane adulte din aceeaşi locuinţă, iar acestea, în funcţie de vârstă şi comorbidităţi, să prezinte forme de boală care să necesite spitalizare”, a precizat INSP în raportul săptămânal.

În acelaşi timp, boala în rândul copiilor, de regulă nu necesită spitalizare, aceştia fiind de regulă asimptomatici sau prezentând forme uşoare. În cazul celor din urmă, simptomele asemănătoare gripei în general – cefalee, dureri musculare, febră 38 de grade – nu durează mai mult de cinci zile. Preşcolarii şi elevii care au infecţia cu SARS COV 2 trebuie să stea însă izolaţi la domiciliu 14 zile, după care se pot reîntoarce în colectivitate, cu adeverinţă medicală care să ateste acest lucru.

ziaruldeiasi.ro

  

Advertisements

Related posts

Dieta despre care știința a demonstrat că face mai mult decât să te ajute să slăbești

Redacția

Numărul pacienților internați la ATI scade sub 1.000. Rată de infectare de 9,11% în ultimele 24 de ore

Redacția

Doliu în rândul cadrelor medicale! Astăzi sirenele și sistemele luminoase ale ambulanțelor din toată țara vor funcționa continuu timp de un minut

Redacția
Încarcă...