NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

După disputele privind restricțiile anti-COVID în biserici, Patriarhul Daniel îi felicită acum pe cei care respectă distanțarea fizică

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a îndemnat luni pe credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie, la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, să respecte recomandările medicale pentru a preveni infectarea cu COVID-19, potrivit Agerpres.

Mulţumim celor care aţi venit şi aţi participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa. În aceste zile, este foarte important să continuăm să împlinim recomandările date de medici, deoarece numărul infectărilor cu acest virus foarte viclean, care când se retrage, când revine, au crescut. De aceea, trebuie în continuare să fim foarte prudenţi”, a spus Patriarhul Daniel, la finalul slujbei, potrivit basilica.ro.

Înaltul ierarh ortodox a afirmat că “sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar noi avem datoria să o păstrăm şi aceasta înseamnă că darul trebuie păstrat şi cultivat şi recuperat atunci când îl pierdem”.

“Biserica este instituţia care se roagă cel mai mult pentru sănătatea şi mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar şi pentru sănătatea şi mântuirea tuturor oamenilor”, a mai afirmat Patriarhul Daniel.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi împreună în calendarul creştin ortodox la 29 iunie.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Un polițist a refuzat o mită de 1.000 de euro de la un șofer

Redacția

Un Logan a luat foc în mers. Mașina s-a făcut scrum, a ars în proporție de 90 la sută

Redacția

Orban: Libertate deplină de mișcare în localitate după 15 mai, dar în afara ei doar cu motive întemeiate

Redacția
Încarcă...