NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

După 8 ani, comuna Costești are acum medic de familie

Vești bune pentru locuitorii din comuna Costești! Începând de luni, 9 august, localitatea dispune de un medic de familie, asta după ce timp de 8 ani de zile pacienții care aveau nevoie de servicii medicale trebuiau să meargă în alte localități.

Este vorba de medicul de familie Laura Maria Panait, iar cabinetul funcționează în cadrul dispensarului uman, din comuna Costești.  

”Primarul, viceprimarul și preoții parohi ai comunei Costești s-au înscris la cabinetul medical individual de familie dr. Panait Laura Maria, ce funcționează în cadrul dispensarului uman. Drept urmare, îndemnăm toți cetățenii comunei să se înscrie la cabinetul doamnei doctor, pentru ca eforturile autoritatilor locale să nu fie în zadar, iar localnicii comunei să beneficieze de servicii medicale, fără a fi nevoiți să se deplaseze în localitățile vecine”, este anunțul făcut de Primăria Costești.

Ultimul medic de familie a fost în localitate în urmă cu 8 ani, după ce și-a găsit un post în altă parte. În comuna Costești există un dispensar nou, o investiție care a costat 850.000 de lei.

  

Conform președintelui Colegiului Medicilor Iași, Liviu Oprea, vârsta medie a medicului de familie în România e în jur de 55 de ani. Ceea ce înseamnă că se pensionează mult mai mulți oameni, decât intră în sistem.

În ultimii 5 ani, numărul medicilor de familie din județul Iași a scăzut cu aproape 10%. În prezent, sunt 407 medici de familie la o populație de aproape un milion de locuitori.

Advertisements

Related posts

Ziua comunei, serbată la Todirești cu cântec, joc și voie bună (Foto)

Redacția

Ședință de Consiliu Local Răchiteni, 25 noiembrie (VIDEO)

Redacția

Sfântul Ilie va fi sărbătorit la Lespezi prin joc și voie bună

Diana Marcu
Încarcă...