NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

După 200 de ani, Munții Făgăraș vor fi repopulați cu zimbri

Fundația Conservation Carpathia a demarat un program de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș, în premieră pentru această parte a ţării.

13 zimbri vor fi aduşi din Germania şi Polonia în zona munţilor Făgăraş, de unde specia a dispărut în urmă cu aproximativ 200 de ani.

Până acum, zimbrii au fost reintroduşi cu succes în județele Neamț, Caraș Severin și Hunedoara, însă, este pentru prima dată când se încearcă repopularea munților Făgăraș cu această specie.

„Ca să garantăm rezultatele favorabile ale proiectului, am ținut cont de toate criteriile esențiale pentru a obține o diversitate genetică, precum țările și mediile de proveniență ale zimbrilor. Ne mândrim că am reușit să asigurăm și raportul optim între sexe, aceasta fiind o provocare în procesul de selecție al animalelor. Activitatea zilnică a zimbrilor va fi monitorizată; câteva exemplare vor avea montate colare GPS non-invazive, care nu le vor influența adaptarea, ceea ce ne va permite să cunoaștem traseele acestora și habitatele pe care turma le va frecventa”, a declarat Adrian Aldea, specialist în cadrul Fundației Conservation Carpathia

Este planificată continuarea reintroducerii graduale a acestei specii în Munții Făgăraș, până la formarea unei populații stabile de 30 de zimbri în zona inițială.

sursa www.puterearomanilor.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Incendiu devastator la Cristești. Sătenii și pompierii au luptat cu flăcările (FOTO – VIDEO)

Dragoș Acalugaritei

Se schimbă ora! Românii trec la ora de iarnă pe 30 octombrie; mersul trenurilor rămâne acelaşi

Redacția

Apa și activitățile umane de Ziua Mondială a Apei la Pașcani

Redacția
Încarcă...