NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Dumnezeu lucrează prin oameni: Lacrimi de fericire în prag de sărbători pentru opt familii nevoiașe

Săptămâna Mare aduce speranță și bucurie în viețile noastre. Ne pregătim de Învierea Domnului Iisus Hristos, ne gândim la masa îmbelșugată de Paște, la reîntregirea familiei, dar și la liniște. Poate pentru unele familii nu există aceleași motive de bucurie, motiv pentru care apar oamenii care se gândesc la necesitățile lor. Încă odată, Dumnezeul lucrează prin oameni.

Opt familii au primit cu brațele deschise în Joia Mare cei șase voluntari ai Asociației Lumină și Dar și pe inițiatorul proiectului „Dăruiește din puținul tău”. Astăzi a avut loc o nouă campanie umanitară de amploare, pentru a face Paştele mai fericit pentru copii și părinții acestora.

  

Ca în fiecare an, în apropierea sărbătorilor, este organizată Campania Umanitară „Dăruiește din puținul tău” ce are ca scop sprijinirea familiilor nevoiaşe cu alimente de strictă necesitate şi alte lucruri necesare traiului zilnic.

În perioada campaniei umanitare s-au strâns 2.820 lei, bani cu care s-au cumpărat alimente și dulciuri. De asemenea, oamenii au donat și haine. Aproximativ 20 de saci de articole de îmbrăcat au fost donate celor opt familii.

Familiiele nevoiașe lipsite de venituri vizitate astăzi sunt din comuna Valea Seacă, satul Bursuc, suburbia Boșteni și municipiul Pașcani. Ca și în anii trecuți, acestea sunt sub evidența unui asistent social care cunoaște fiecare caz și nevoile pe care le au.

Octavian Lazăr, inițiatorul proiectului urmărește ca prin sprijinul pășcănenilor să aducă bucurie în această perioadă a Sărbătorile Pascale.

Din 2015 și până la a III a ediție s-au strâns donații în valoare de 20.000 lei care au constat în bani și articole vestimentare pentru cele aproape 20 de familii.

 {jcomments off}

 

Advertisements

Related posts

Cum a creştinat Sfântul Andrei poporul român. Călugărul Ilie Cleopa: „A săvârşit prima liturghie pe pământul României“

Redacția

Doi bătrâni prădați și bătuți de hoți cu cagule. Judecătorii pășcăneni i-au arestat preventiv

Răzvan Grecu

AJOFM : Lista locurilor de muncă din Pașcani (DOC)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site