RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dumitru Pantazi este incompatibil: a vândut lapte și grâu la Prest Serv Apa! Iată cum își achita AgroComplex consumurile de apă! (DOC)

Primarul Dumitru Pantazi ar putea fi declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate cu funcția de ales local. Asta deoarece în perioada 2008-2012, atunci când acesta era consilier local, firma la care este acționar majoritar a comercializat produse la o societate din subordinea Consiliului Local.  

 

Este vorba despre Prest Serv Apa, companie care la acea vreme era operatorul de apă-canal din municipiu. În emisiunea „De vorbă cu strada” difuzată de Actualitaea TV, vineri seară, jurnalistul Răzvan Grecu a prezentat 3 facturi fiscale din care rezultă că Dumitru Pantazi, prin intermediul AgroComplex Lunca Pașcani SA, avea relații comerciale în valoare de aproximativ 20.000 de lei pe an. 

  

Grecu a explicat că operatorul de apă-canal cumpăra lunar de la firma primarului Dumitru Pantazi câte 400 de litri de lapte, iar anual câte 6.600 kg de grâu.

„Primarul Dumitru Pantazi era la acea vreme consilier local și director general la AgroComplex Lunca Pașcani SA. Din această postură a emis facturi către DAC și PREST SERV APA și astfel în conformitate cu cele prevăzute de lege este incompatibil. Domnia sa nu ar mai trebui să fie primarul municipiului Pașcani și am înțeles că această speță este verificată și de inspectorii ANI. Avem niște facturi din anul 2010 și din 2012 din care rezultă că AgroComplex vindea la Prest Serv Apa lapte, mult lapte. Domnul primar Dumitru Pantazi vindea lapte la o societate care avea ca obiect de activitate distribuția de apă”, a dezvăluit Răzvan Grecu.

Conform facturilor prezentate, AgroComplex Lunca Pașcani SA vindea lunar aproximativ 400 de litri de lapte către Prest Serv Apa pentru care încasa 1.000 de lei. Tot din facturi rezultă ca anual Prest Serv Apa cumpăra grâu în valoare de 6.600 de lei.

Mai mult, conform facturii nr. 1277/13.12.2010 rezultă că AgroComplex Lunca Pașcani SA își plătea apa livrată de Direcția de Apă Canal (actualul Prest Serv Apa) cu lapte. În colțul din dreapta al documentului apare scris „în compensare” ceea ce ar putea însemna că sumele datorate de firma primarului Dumitru Pantazi pentru serviciile de apă-canal erau stinse prin facturile de furnizare de lapte. Razvan Grecu a mai atras atenția că primarul Dumitru Pantazi a folosit ca argument, atunci când vorbea de delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital Iași, starea economică precară a Prest Serv Apa cauzată de managementul defectuos al foștilor directori.

„Acest management defectuos, domnule Dumitru Pantazi, a adus în conturile companiei dumneavoastră bani. Bani de la cetățeni. În timp ce cetățenii municipiului Pașcani se chinuiau să-și plătească dintr-o pensie, uneori foartă mică, apa, dumneavoastră prin factura cu nr. 1277/13.12.2010 v-ați compensat pentru aceste servicii. Ați livrat 776 de litri de lapte, în valoare de 1943 de lei, iar aici, în colțul acesta scrie compensare. Adică nu ați mai luat banii de la DAC, în schimb nu ați mai plătit apa la compania dumneavoastă. Conform acestei facturi societatea dumneavoastă și-a achitat serviciile de apă cu 776 de litri de lapte. Și la acea vreme erați consilier local și aprobați bugetul DAC. Câți dintre cetățeni au reușit o astfel de compensare? Domnule primar, cum ar fi să vină o doamnă în vârstă și să-și plătească apa cu mileuri sau cu lapte de la vaca pe care o are la țară?”, a mai explicat Răzvan Grecu în cadrul emisiunii „De vorbă cu strada” difuzată de Actualitatea TV.

Despre dezvăluirile jurmalistului am încercat să obținem un punct de vedere din partea primarului Pantazi, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. Îi solicităm pe această cale edilului local să explice cum a ajuns să deruleze asemenea afaceri cu PSA Pașcani.

 

 

Related posts

Primarul comunei Moțca a ajuns în culmea disperării! De ce a blocat accesul presei la ședința de CL?

Redacția

Pantazi înainte de a preda mandatul: Primăria nu are datorii!

Răzvan Grecu

Amenzi uriaşe pentru cei care intră în România fără formularul de localizare. Unde şi de cine trebuie completat PLF-ul

Redacția
Încarcă...