NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Dumitru Pantazi, despre rezultatele alegerilor Europarlamentare: ”Rezultatul îmi dă mie posibilitatea, cât și parlamentarilor, să mergem la Guvernul României, la Ministere, să ne finanțeze investițiile noi”

Primarul Municipiului Pașcani a comentat astăzi rezultatele obținute de PSD în urma scrutinului de duminică la alegerile europarlamentare. Edilul șef a ținut să mulțumească pășcănenilor care s-au prezentat la vot și a spus că înțelege opțiunea celor care au stat acasă, deoarece sunt foarte multe nemulțumiri la nivelul municipiului.  

 

Dumitru Pantazi este totuși de părere că acest rezultat îi dă posibilitatea să meargă la Guvern și la Ministere să ceară finanțare pentru câteva proiecte noi. Tot el s-a arătat plăcut surprins de rezultatele obținute de actorul Mircea Diaconu, în acest scrutin.

  

”În primul rând trebuie să mulțumesc cetățenilor municipiului Pașcani pentru că s-au prezentat la vot. Noi am avut ca și target o prezență de 25%, ne-am atins acest scop pentru că prezența la vot a fost de 14,8%. Mai exact, s-au prezentat la vot 8815 persoane din care voturi eligibile au fost în număr de 8020. Cei care nu au putut participa sau nu au venit din cauza nemulțumirilor acumulate, sunt foarte multe probleme sociale, problema veniturilor cetățenilor este deosebit de mare, până anul acesta nu am reușit să facem mare lucru, am reușit să creăm acele surse de finanțare pentru a relansa investițiile în municipiul Pașcani. Partidul Social Democrat a avut un număr de 3753 de voturi eligibile, în procent de 46,80%, următorul a fost Mircea Diaconu 10,06%. Cred că surpriza cea mai mare a acestor alegeri o constituie acest actor care nu a cedat, s-a luptat cu instituțiile statului și a atras un număr atât de mare de voturi de partea lui. PSD ul și-a realizat targetul și la nivel de județ, unde municipiul Pașcani este pe primul loc cu 50%. Acest rezultat îmi dă mie posibilitatea cât și parlamentarilor  să mergem la Guvernul României, la Ministerele care pot și trebuie să ne finanțeze investițiilor noi”, ne-a declarat Dumitru Pantazi, primarul Municipiului Pașcani.

Primarul, care este și președintele organizației locale a PSD, recunoaște că partidul a obținut un rezultat mai mic, față de cel de la locale.

”Noi, față de alegerile locale, suntem cu procentul aproximativ același, 46-47% avem acum, 48-49% la alegerile locale. Electoratul nostru, al PSD-ului, se vede că a rămas în continuare un electorat atașat ideii socialiste. Nu îmi voi dezamăgi electoratul, cât mai am încă doi ani de zile de lucrat în Primărie. Nu voi avea nici o clipă liniște până când nu încerc la maxim posibil să rezolv ce se poate rezolva”, ne-a declarat Dumitru Pantazi, primarul Municipiului Pașcani.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Sorin Năcuță, deputat PNL, îl susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la șefia PNL

Redacția

Senatorul Constantinescu ales în noua componentă a Biroului Politic la PSD Iași. Deputatul Neculai Rățoi va avea doar statutul de invitat în cadrul ședințelor

Redacția

Uniunea Scriitorilor îl dă afară pe Sorin Lavric, parlamentar AUR, din cauza declarațiilor sale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site