NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

DSV a închis padocul de câini de la Pașcani. Primăria mută animalele în alte localități

Situație dificilă pentru executivul local. În urma unui control al medicilor de la Direcția Sanitar Veterinară Iași la padocul de pe malul Siretului, unde erau adăpostiți câinii comunitari din municipiul Pașcani, a fost închis. În aceste condiții, 90 de patrupede vor ajunge în centre special amenajate din alte localități. Motivul închiderii este acela că locația nu îndeplinește nici o condiție din punct de vedere sanitar.

 

 Decizia DSV a fost comunicată consilierilor locali de către primarul Dumitru Pantazi, în cadrul ședinței ordinare de CL. Cu acest prilej el a acuzat fosta administrație a municipiului că nu a întreprins nici un demers pentru rezolvarea situației câinilor comunitari.”Eu am discutat, prin 2007, cu firma din Bacău care are terenul respectiv. Am făcut contract și am amenajat padocul. Fostul primar nu a făcut nimic”, a spus Pantazi. 

 

Conform decizie DSV în termen de 15 zile câinii din padoc trebuie mutați în alte locații special amenajate. Cum în municipiul Pașcani acestea lipsesc, șefii Primărie trebuie să caute rezolvare în alte orașe. Viceprimarul Vasile Axinte susține că Primăria a demarat deja discuții cu reprezentanții unor organizații de protecția animalelor și Primării care au padoc funcțional. Acesta face apel inclusiv la iubitorii de animale din Pașcani pentru a adopta un câine.

 

Pentru sensibilizarea adopțiilor reprezentanții executivului se gândesc să recompenseze financiar persoanele care vor lua acasă animalele.      

Viceprimarul Axinte a mai spus că în perioada următoare vor începe lucrările la noul padoc, pe care Primăria vrea să îl amenajeze lângă groapa de gunoi.    

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Surse: ApaVital a început procedura de atacare a hotărârilor inițiate de pășcăneni. O casă de avocatură din București aruncată în lupta cu pășcănenii. Află ce nereguli sunt invocate în plângerea prealabilă!

Răzvan Grecu

Argumente contradictorii ale primarului Pantazi: În Vatră pot fi asfaltate străzi fără rețele de apă și canalizare, pe Aerodrom nu!

Răzvan Grecu

Crește nivelul apei în bazinul Lacului Peștișorul

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site