RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drumuri greu de asfaltat în județ din cauza contestaţiilor. Se reiau licitațiile

Primăria comunei Ruginoasa mai face o încercare să găsească constructor pentru reabilitarea drumurilor dintr-unul din satele componente.

 

Primăria va organiza o selecţie de oferte pentru de­semnarea firmei care va asfalta drumurile comunale din satul Dumbrăviţa, în lungime totală de 2,9 km. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 3,34 milioane lei, selecţia ofertelor urmând să fie făcută pe 18 aprilie. Dacă licitaţia va fi adjudecată, lucrările ar trebui să dureze un an.

  

Lucrarea de la Dumbrăviţa face parte dintr-un lot de trei proiecte aprobate de Guvern spre finanţare după ce primarul Ionel Moraru a trecut de la fostul PDL la PSD, anul trecut. În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, la Ruginoasa a mai fost aprobată modernizarea drumului comunal 121C Ruginoasa – Vaşcani, în lungime de 5,7 km, valoarea estimată a acestuia ridicându-se la 7,39 milioane lei.

Un al treilea proiect vizează asfaltarea drumurilor comunale de pe raza satelor Rugi­noasa şi Rediu, pe o lungime de 5,4 km. În acest caz, lucrările ar urma să dureze doi ani, valoarea estimată a contractului fiind de 7,58 mili­oane lei.

Lici­taţiile organizate începând cu luna septembrie a anului trecut au fost contestate în mai multe rânduri, primăria comunei luând decizia de a anula procedu­rile şi a le relua. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a aprobat doar reluarea licitaţiei afe­rente drumurilor dinDumbrăviţa, celelalte două proceduri fiind în derulare.

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

De la ploi si vant, la temperaturi peste medie. Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile

Redacția

Petru Movilă atrage atenţia asupra modului de finanţare a tronsonului de autostradă Iaşi – Tg. Neamţ

Redacția

Concurs la Primăria Tg.Frumos pentru ocuparea postului de director la Termoserv Salub

Redacția
Încarcă...