NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Drumul parcurs de Iisus Hristos către Muntele Golgota va putea fi reconstituit în acest an la mănăstirea Hadâmbu (VIDEO)

Drumul parcurs de Iisus Hristos către Muntele Golgota va putea fi reconstituit în acest an la mănăstirea Hadâmbu. Ideea realizării unui Drum al Crucii la Mănăstirea Hadâmbu, după modelul celui de la Ierusalim, a început s-a concretizat încă din anul 2007 prin ctitorirea de către Primăria comunei Mironeasa, pe teritoriul cărei este amplasată mănăstirea, a unei troiţe ştefaniene cu trei braţe, după modelul crucii pe care o purta la piept Voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

De aproape un deceniu preoții de la Mănăstirea Hadâmbu se pregătesc în această perioadă pentru Drumul Crucii. Anul acesta procesiunea va începe ceva mai devreme, în Joia Mare, de la ora 16.

Ioreș Goraș- protosinghel Mănăstirea Hadâmbu Iași

„Vom parcurge cu toții de la baza dealului, unde este se poatră bucuria Crucii și până sus, la Mănăstire, unde ne vom închina la icoana făcătoare de minuni, preoții și pelerinii care o să participe la acest eveniment”

  

Zeci de credinciosi obișnuiesc să parcurgă Drumul Crucii in Joia Mare. Procesiunea durează nu mai puțin de 2 ore jumătate, iar traseul are aproximativ 1 km.

Anul acesta evenimentul religios se va desfășura în condiții pandemice. In alți ani sărbătoarea aducea la mănăstirea din deal sute de credincioși care parcurgeau drumul oprindu-se din troiță în troiță.

telem.ro

Advertisements

Related posts

Invitație la „Hora Unirii”, în comuna Ruginoasa -158 de ani de istorie

Teona Gherasim

Marele Cuza – între mit şi realitate. Cum a sărăcit din cauza jocurilor de noroc şi câte amante a avut domnul principatelor

Redacția

Problema apei în versuri, la Pașcani: stăm în casă nespălaţi, însetaţi şi nemâncaţi … !

Teona Gherasim
Încarcă...