NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Drumul parcurs de Iisus Hristos către Muntele Golgota va putea fi reconstituit în acest an la mănăstirea Hadâmbu (VIDEO)

Drumul parcurs de Iisus Hristos către Muntele Golgota va putea fi reconstituit în acest an la mănăstirea Hadâmbu. Ideea realizării unui Drum al Crucii la Mănăstirea Hadâmbu, după modelul celui de la Ierusalim, a început s-a concretizat încă din anul 2007 prin ctitorirea de către Primăria comunei Mironeasa, pe teritoriul cărei este amplasată mănăstirea, a unei troiţe ştefaniene cu trei braţe, după modelul crucii pe care o purta la piept Voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

De aproape un deceniu preoții de la Mănăstirea Hadâmbu se pregătesc în această perioadă pentru Drumul Crucii. Anul acesta procesiunea va începe ceva mai devreme, în Joia Mare, de la ora 16.

Ioreș Goraș- protosinghel Mănăstirea Hadâmbu Iași

„Vom parcurge cu toții de la baza dealului, unde este se poatră bucuria Crucii și până sus, la Mănăstire, unde ne vom închina la icoana făcătoare de minuni, preoții și pelerinii care o să participe la acest eveniment”

Advertisements
  

Zeci de credinciosi obișnuiesc să parcurgă Drumul Crucii in Joia Mare. Procesiunea durează nu mai puțin de 2 ore jumătate, iar traseul are aproximativ 1 km.

Advertisements

Anul acesta evenimentul religios se va desfășura în condiții pandemice. In alți ani sărbătoarea aducea la mănăstirea din deal sute de credincioși care parcurgeau drumul oprindu-se din troiță în troiță.

telem.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dragobete, sărbătoarea iubirii la români – Hai bădiță să te joc (VIDEO)

Cătălin Cocoș

La mulți ani, Miron Costin! Festivitate memorabilă a liceului, pe scena Casei de Cultură (VIDEO)

Teona Gherasim

Carmen și Klaus Iohannis, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a/ Prima doamnă, criticată pe Facebook din cauza zâmbetului larg deși era la o înmormântare/ ”Măcar rochia aceasta are lungimea potrivită”/ Pozele, publicate de stilista primei doamne

Redacția
Încarcă...