RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Festivalul Concurs “Drag mi-i cântecul și jocul” – talente reunite într-o ediție de succes (VIDEO)

Talente din România și din Ucraina, s-au întâlnit astăzi la Clubul Copiilor din Pașcani, unde a avut loc Concursul Regional de Folclor ”Drag mi-i cântecul și jocul”.

 

 

  

Ajuns la a V-a ediție, evenimentul organizat de  Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga” Pașcani a fost, și de această dată, un succes.  

Au participat formații artistice din județele Botoșani, Iași, Neamț și Vrancea. Și anul  acesta a fost prezent grupul de elevi din Cernăuți, însoțiți de profesorul Gheorghe Stratulat, vicepreședintele Centrului Cultural din Cernăuți.

La eveniment au fost prezenți membrii ai administrației publice locale, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri din Pașcani.

“Folclorul unui popor are aceeași valoare ca și istoria acestuia. El reprezintă totalitatea manifestărilor și creațiilor culturale, care definesc specificul național și spiritual al acestuia”, a declarat Gheorghe Spiridon, directorul școlii organizatoare.

În cinstea folclorului și a tot ceea ce înseamnă el pentru români, tinerele talente au urcat pe scenă și au oferit un spectacol minunat.

La final, juriul a decis: Petru Sacară – artista din Ruginoasa, a obținut trofeul festivalului. 

{youtube}pgKBckcnmbk{/youtube}

Related posts

Cruce uriașă din metal ridicată în cinstea Eroilor Neamului, pe dealul din Boșteni (FOTO)

Oana Cordoneanu

Cod galben de furtună în județul Iași

Redacția

Confruntarea Vikingilor Pașcani. 10% din banii încasați vor fi donați către un caz social!

Redacția
Încarcă...