RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Două şcoli din Paşcani şi una din Târgu Frumos au primit finanţări prin proiectul Erasmus+ KA1

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” și Liceul Tehnologic „Mihail Busuioc” din Pașcani au obținut, împreună cu alte șase școli din județul Iași, o finanțare prin componenta Erasmus+ KA1- proiecte de formare profesională (VET) ale elevilorși profesorilor, prin stagii de practică în companii din spațiul european.

O altă unitate de învățământ care a obținut finanțare este Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Târgu Frumos.

  

Astfel, Colegiul „Unirea” a obținut o finanțare de 97.857 euro,  Liceul „Mihail Busuioc” 90.492 euro, iar Liceul din Târgu Frumos a primit suma de 139.538 euro. Pe țară au fost depuse 325 de candidaturi la acest proiect, însă doar 149 au fost aprobate, dintre care nouă au fost din județul Iași. Într-un comunicat de presă emis de ISJ Iași se menționează că este de remarcat buna reprezentativitate a şapte şcoli din mediul urban: Paşcani, Târgu Frumos, Iaşi, iar din mediul rural: Fântânele şi Gropniţa.

Prin acest program elevii din învățământul vocațional (școli profesionale, licee și școli postliceale) și cei de la profilul Matematică- Informatică, au oportunitatea de a se forma profesional și de a dobândi experiență la locul de muncă, lucru care le va permite dezvoltarea unor noi abilități și competențe. Prin intermediul acestui proiect, 300 de elevi și 30 de profesori vor participa la stagii de formare profesionale în altă țară timp de 2-3 săptămâni. Ei își vor îmbunătăți procesul de trecere de la educație și formare către piața muncii, iar în același timp vor consolida cooperarea europeană în domeniul educației.

Related posts

Ministrul Transporturilor vrea să mute cele 18 spitale CFR la Ministerul Sănătății sau la Primării

Redacția

Nutriționist: „Cel mai bun detox se face cu apă”. Câtă apă ar trebui să bem în funcție de greutatea corporală

Redacția

Ce analize depistează la timp cancerul de prostată. Dieta nu joacă niciun rol în prevenţia celui mai frecvent cancer al bărbaţilor

Redacția
Încarcă...