RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Două focare de Covid-19 au fost descoperite în tabere din Prahova

varianta-delta-reprezinta-83%-din-noile-cazuri-de-covid-in-sua

Prefectura județului Prahova a anunțat că DSP a descoperit două focare de Covid-19 cu 14 copii infectați. Astfel, 7 copii infectați cu coronavirus au fost găsiți într-o tabără de baschet din Azuga iar alți 7 într-un cantonament de handbal din Câmpina. Toți cei 14 sunt izolați la domiciliu și se află sub supravegherea medicilor de familie.

“Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, la nivelul județului Prahova au fost identificate 2 focare de COVID-19, după cum urmează:

1. O tabără de baschet organizată în Azuga, unde au fost identificați 7 copii pozitivi COVID-19. Aceștia se află în izolare la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

2. Un cantonament de handbal în Câmpina, unde au fost identificați 7 copii pozitivi COVID-19. Și aceștia se află în izolare la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

  

Pentru ambele focare, contacții stabiliți în urma anchetei epidemiologice au fost carantinați. Menționăm că niciunul dintre copiii care au participat la tabără, respectiv cantonament, nu are domiciliul în județul Prahova.

În acest moment s-au finalizat activitățile în cele două locații și au fost stabilite următoarele măsuri: dezinfecţia curentă şi terminală  pentru suprafeţe cu firmă specializată”, arată un comunicat al Instituției Prefectului județului Prahova, transmis vineri redacției.

digi24

Related posts

Alimentele de care trebuie să ne ferim dacă ținem post în timpul pandemiei. Sfaturile Mihaelei Bilic

Redacția

Incleştare profesională la Infecţioase pe tema COVID-19: Dorobăţ versus Hurmuzache

Redacția

De la 1 iunie suporterii se pot vaccina anti-COVID la intrarea pe stadioane şi în săli de sport

Redacția
Încarcă...