RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Dosarul unei „săgeți” a clanului Corduneanu s-a făcut scrum în incendiul de la Judecătoria Iași. S-au șters probele care îl incriminau?

Dosarul unui apropiat al clanului Corduneanu a fost făcut scrum în urma incendiului de la Judecătoria Iași. Silviu Iulian Gîtlan a fost pedepsit recent de judecătorii ieșeni în urma unui scandal petrecut în trafic! Acum, individul speră să ajungă în curând acasă!

Zeci de dosare au fost distruse după ce flăcările au cuprins un birou de la etajul V al sediului Judecătoriei Iași. Printre dosarele distruse se regăsea și o contestație la executare formulată de Silviu Iulian Gîtlan, unul dintre apropiații clanului Corduneanu.

Cerere de reconstituire a dosarului, după ce a fost distrus în incendiu

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent reconstituirea dosarului de contestație la executare formulat de un apropiat al clanului Corduneanu, respectiv Silviu Iulian Gîtlan. De asemenea, următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 4 decembrie 2020. Atunci, judecătorii vor decide dacă pedeapsa primită de Gîtlan va fi sau nu diminuată.

„Am formulat o cerere de recunoaștere a unor perioade deja executate de către clientul meu, în urma unor sentințe emise de Curtea de Apel Suceava și de către Tribunalul Maramureș. Asta, după ce clientul meu, Silviu Iulian Gîtlan, a fost pedepsit de către Judecătoria Iași pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Știu că această contestație la executare a fost distrusă în acel incendiu, dar dosarul a fost reconstituit”, a declarat ieri avocata Anca Drăgoi, cea care îl reprezintă pe apropiatul clanului Corduneanu.

  

Silviu Iulian Gîtlan, condamnat pentru refuz de recoltare a probelor biologice

Recent, Silviu Iulian Gîtlan a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Silviu Iulian Gîtlan la 1 an, 4 luni și 328 de zile de pușcărie, pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urmă cu câteva luni, Silviu Iulian Gîtlan, cunoscut în lumea interlopă sub porecla de „Gâgă”, a fost încătușat după ce ar fi refuzat să i se preleveze probe biologice, cu toate că mirosea a alcool. Apropiatul clanului Corduneanu se afla la volanul unui bolid Mercedes.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 36 de ani, cercetat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Agenții din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de bărbat. Șoferul mirosea a alcool, dar a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. De asemenea, el a refuzat să fie dus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, acesta a fugit din locul depistării sale”, au afirmat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Conform acestora, după ce a fost prins, pe baza probatoriului administrat, pe 24 februarie 2020, Gîtlan a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Alte dosare distruse în incendiul de la Judecătoria Iași

Pe lângă cauza privindu-l pe apropiatul clanului Corduneanu, în urma incendiului izbucnit la Judecătoria Iași au fost distruse alte zeci de dosare. Astfel, instanța a reconstituit sau va reconstitui cauze ce privesc deținuți care au contestat măsurile luate de Penitenciarul Iași, șoferi prinși băuți sau fără permis la volan, lovire sau alte violențe, violență în familie, liberări condiționate sau menținerea internării medicale.

Amintim că, la începutul lunii trecute, un birou din cadrul Judecătoriei Iași a fost cuprins de flăcări. Biroul care se află la etajul V al sediului instanței a fost distrus, cauza oficială fiind efectul termic al curentului electric.

bzi

Related posts

Tot mai multe cazuri de Covid în rândul copiilor

Redacția

Expoziţia cu păpuşi gonflabile şi mesaje deocheate din curtea unui ginecolog din județul Iaşi. Ce planuri are bărbatul: “Eu dorm într-un sicriu”

Redacția

„Marea prescripţie” loveşte din nou. Jongleriile unui executor ieşean, achitate una după alta

Redacția
Încarcă...