RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dosarul înregistrărilor din Primărie a fost trimis de DNA la Parchetul Pașcani!

Sesizarea făcută de reprezentanții Primăriei cu privire la înregistrările publicate de NewsPascani.com, în care secretarul Irina Jitaru este surprins cum povestea trucarea unor concursuri de angajare, a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, după ce procurorii DNA și-au declinat competența.

Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului Pașcani a anunțat, într-o conferință de presă organizată pe 13 mai anul acesta, că a transmis către Direcția Națională Anticorupție o sesizare, cu privire la eventuala fraudare a unor concursuri din Primărie și legalitatea înregistrărilor făcute în biroul secretarului Irina Jitaru.

„Concursul până la proba contrarie se consideră că a fost corect. Acum ca să vă dau în premieră o informație, astăzi am făcut plângere la DNA, atât în ceea ce privește eventualele suspiciuni de fraudare a concursurilor, cât și în ce ceea ce privește legalitatea înregistrărilor. Eu am făcut în calitate de administrator public astăzi această plângere, pentru că așa mi se pare normal. Primăria nu trebuie târâtă într-un scandal care nu ne aparține, iar funcționarii din Primărie ar trebui să știe că noi sprijinim legalitatea tuturor actelor administrative. O să vedem ce spun organele abilitate ale statului, atât în ceea ce privește corectitudinea concursurilor, se va face bănuiesc o anchetă, cât și înregistrările. M-am consultat ieri cu domnul primar și am ajuns la această concluzie”, a anunțat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

NewsPascani.com a publicat o serie de înregistrări audio, din biroul Irinei Jitaru, secretarul general al UATM Pașcani. Pe una dintre ele este surprinsă cum povestea colegilor săi cum a trucat două concursuri de ocupare a unor funcții publice în Primărie.

  

„Frate, am verificat cunoștințele, nu mai punem de astea! Hai să vedem criteriile de evaluare pe care le avem noi. Adică n-a venit Costescu, Costescu a trebuit să-i dau la gioale, dar lu`asta am decis că vrem să ia!”, este surprinsă Jitaru povestind.

Irina Jitaru a fost contactată telefonic de mai multe ori în legătură cu acest subiect, însă nu a răspuns apelurilor pentru a comenta aceste noi acuze.

Related posts

Cursă suplimentară pe traseul Pașcani-Blăgești

Redacția

Actele de identitate expirate în timpul stării de urgență rămân valabile

Răzvan Grecu

Elevii și profesorii vor putea beneficia de câte un laptop sau tabletă. Proiectul a trecut de Parlament

Redacția
Încarcă...