RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Dosarul „AgroComplex”: toți cei 32 de inculpați se consideră nevinovați! Marți încep audierile! Vezi care sunt primii 10 chemați la bară!

Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul „AgroComplex”. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au luat act de prejudiciul solicitat de municipalitate în acest dosar și au dat șansa inculpaților să-și declare vinovăția față de acuzele aduse de procurori prin rechizitoriu.

 

Cei care și-ar fi recunoscut vina ar fi beneficiat din partea judecătorilor de clemență, iar procesul lor s-ar fi termintat la următorul termen de judecată. Cum nici unul dintre cei 32 de inculpați nu a dorit să beneficieze de această înlesnire legală, magistrații Curții Supreme au decis să înceapă audierile inculpaților.

  

Astfel, marțea viitoare, 16 februarie, primii 10 inculpați se vor întoarce la București pentru a răspunde întrebărilor cu privire la faptele penale de care sunt acuzați. Conform listei de ședință afișată pe site-ul instanței, scj.ro, primii inculpați chemați la bară sunt:  Agache Nina, Apostol Nicolae, Baba Iulia, Bodoaşcă Mihai, Bucovanu Irina, Casandra Elena, Centea Liliana, Cojocaru Constantin, Constantinescu Florin și Damian Dumitru.

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Reamintim faptul că în acest dosar consilierii locali sunt judecați pentru că au aprobat scutirea de la plată a debitelor înregistrate de societatea AgroComplex în valoare de aproximativ 10 miliarde lei vechi.  Consilierii din legislativul 2004-2008, alături de Neculai Rățoi, primarul Dumitru Pantazi, secretarul Mircea Zuzan, funcționarii publici și angajații de la AgroComplex sunt judecați pentru fapte de corupție. Hotărârea adoptată atunci a fost atacată cu plângere prealabilă de prefectul județului, dar consilierii nu au fost informați. Ulterior hotărârea a fost desființată prin decizia instanței de judecată, dar nici acest lucru nu a fost luat în considerare de cei care sunt judecați pentru aceste fapte.

Grigore Crăciunescu a fost cel care a făcut în 2012 denunțul la DNA Iași. Prejudiciul stabilit în acest caz de procurori se ridică la peste 2.000.000 lei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Petreceri cu zeci și sute de persoane, în plină pandemie. Amenzi în valoare de peste 1.200.000 de lei, în 24 de ore

Redacția

Un bărbat din Iași este dat în urmărire națională, acuzat că și-a violat fiica de 16 ori

Redacția

ULTIMA ORĂ: Fostul ministru Relu Fenechiu, ELIBERAT condiţionat deşi nu a plătit prejudiciul

Redacția
Încarcă...