RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dosarul „AgroComplex”: judecătorii se pronunță luni pe excepțiile ridicate de avocații inculpaților!

Emoțiile continuă pentru lotul „AgroComplex” trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție Iași. Aceștia vor afla luni, 7 septembrie 2015, dacă dosarul lor va fi retrimis către DNA pentru a fi refăcut sau în acest caz va începe procesul.

Condițiile din sala de judecată în care s-a desfășurat termenul de astăzi de la Înalta Curte de Casație de Justiție au fost dintre cele mai potrivnice pentru inculpați. Aerul condiționat nu a funcționat, la fel și sonorizarea sălii.  

Toți inculpații, prin avocații lor, și-au susținut excepțiile depuse sub formă de înscrisuri la dosar. Consilierii locali de la acea vreme au încercat cu toții să scape de acuzațiile care li se aduc, profitând de acea eroare prin care DNA a solicitat consiliului să se contituie parte civilă și nu Unitate Teritorial Administrativă.

  

O altă excepție invocată a fost aceea cu privire la măsura luată  controlului judiciar dar  și sechestrul aplicat pe conturile lor. Avocatul lui Leonard Rusu a susținut că acestuia i-a fost pus sechestru pe o sumă mult mai mare decât prejudiciul constat de procurori.

 Avocatul Primăriei a susținut că municipalitatea se va constitui parte civilă în acest proces. Cel al deputatului Neculai Rățoi a adus în discuție faptul că legislativul local a votat în anul 2014 o expertiză extrajudiciară din care reieșea faptul că societatea AgroComplex nu are datorii. Judecătorul de cameră preliminară pare să nu fi luat în seamă aceste lucruri.

De asemenea alți avocați ai părților implicate au susținut faptul că vinovat de acest prejudiciu este conducătorul unității, în cauza de față Neculai Rățoi. Și cel al seretarului Mircea Zuzan a susținut faptul că în baza legii 215/2001, primarul are atribuții în acest sens.

Judecătorul de cameră preliminară urmează să prezinte decizia pe data de 7 septembrie. Dacă va admite excepțiile invocate, dosarul se va întoarce la DNA Iași, care în termen de 5 zile trebuie să-l retrimită către judecători. 

 

Related posts

Proiectul parcărilor concesionate a fost respins de plenul Consiliului Local. Liberalul Pintilie îl va reface respectând sugestiile colegilor

Răzvan Grecu

Secretara de la Tătăruşi va fi investită mâine în funcţia de subprefect al judeţului Iaşi

Ema Roman

Târgu Frumos: Regulament privind conduita în parcurile și locurile de odihnă

Oana Cordoneanu
Încarcă...