RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dosar penal la Evaluarea Naţională 2020. Ce gest a făcut un cadru didactic

Dosar penal la Evaluarea Națională 2020 pe numele unui profesor de la o școală generală din Târgu-Jiu. Cadrul didactic este cercetat după ce, luni, 15 iunie 2020, ar fi fotografiat subiectele la Evaluarea Națională și le-a postat pe grupul de Whatsapp al unității de învățământ.

Purtătorul de cuvânt al Ispectoratului de Poliție Județean Gorj, Victor Țuhașu, a declarat că polițiștii din Târgu-Jiu au fost sesizaţi de către un reprezentant al unei școli din oraș că un bărbat, în vârstă de 39 de ani, profesor, în timp ce se afla în comisia de supraveghere a examenului de evaluare ar fi fotografiat subiectele și le-a postat pe grupul de comunicare Whatsapp al unității.

S-a întocmit dosar penal, iar polițiștii fac cercetări pentru abuz în serviciu.

Subiecte Evaluarea Națională 2020. Elevii de clasa a VIII-a au început astăzi Evaluarea Națională 2020. Prima probă este examenul de Limba și literatura română. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat înainte de începerea probei de examen, că școlile sunt pregătite, și că s-au luat toate măsurile de siguranță.

  

„Evaluarea Națională se realizează în două etape anul acesta. Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3”, a spus Monica Anisie.

În cazul în care un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ. Decizia a fost luată după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății,

Întrebată despre cât de dificile sunt anul acesta subiectele la Evaluarea Națională 2020, față de cele din anii anteriori, ministrul Educației a răspuns: „Nu putem spune despre gradul de dificultate, putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a”.

A doua probă are loc miercuri, 17 iunie, la matematică. Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.

BZI

Related posts

Hamas spune că sunt „lupte violente” în Fâşia Gaza, după ce Israelul a anunţat o extindere a activităţii terestre

Redacția

Legea prin care activitatea PFA este considerată vechime în muncă a fost promulgată

Redacția

Amendă aspră după ce pământul dintr-un camion s-a scurs pe stradă

Redacția
Încarcă...