NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Doliu la Școala ”Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos! Un îndrăgit profesor a încetat din viață

Un reputat cadru didactic din Târgu Frumos a încetat din viață  marți, 14 decembrie, la vârsta de 64 de ani. Este vorba de profesorul de fizică Constantin Enea, de la Școala ”Garabet Ibrăileanu”. Cadrul didactic era iubit de elevi și de colegi, activa de 36 de ani în această unitate de învățământ.

Un coleg deosebit, un om exemplar, apropiat de elevi și de colegi. Avea și cărți de poezii editate. Ultima lună a fost în concediu medical, dar nu se aștepta nimeni la această tragedie. Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul transmis de Neculai Goșman, director Școala ”Garabet Ibrăileanu”, în numele întregului colectiv.

La debutul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc astăzi în cadrul Prmăriei din Târgu Frumos, primarul Ionel Vatamanu, alături de consilieri și viceprimarul Ioan Alexa Angheluș au ținut un moment de reculegere în memoria profesorului Constantin Enea.

Cadrul didactic și-a lăsat amprenta asupra întregii comunități din Târgu Frumos, nu doar în școala unde a activat timp de 36 de ani. A fost un cunoscut poet, dar și membru fondator și președinte al clubului de Scrabble Argus din oraș.Aici a reușit cu succes să transmită pasiunea sa pentru scrabble prin intermediul copiilor, cărora le-a predat tainele acestui sport al minții.

  

Pe rețelele de socializare numeroase persoane care l-au cunoscut deplâng moartea cadrului didactic.

”Din nou despre Târgu Frumos … astăzi ( nr. ieri 14 decembrie) este despre un prieten care s-a grăbit să ne părăsească când mai erau atâtea gânduri de rostit, atâtea cuvinte de așternut. Astăzi este despre profesorul, colegul, prietenul, omul sensibil, tizul, poetul, Constantin Enea (14.08.1957 – 14.12.2021). Învățământul din Târgu Frumos marcat de personalitatea domniei sale timp de mulți ani devine astăzi și mai sărac … Drum bun prieten drag …

ÎNCHINĂCIUNE

Mă închin ţie poetule,

Nemăsuratule, nemaivăzutule,

Cuvioaselor cuvinte aruncate în fluturi şi-n păsări,

Tainelor umbrite din jerbele somnoroase

Gheţarilor oficiali topiţi,

Mâinilor tale supuse învierii

Sufletelor garoafelor şi lăcrămioarelor,

Destrămării şi desfrânării tale,

Cioburilor de poezii nescrise …

Mă închin ţie poetule

Judecătorul literelor de apoi! (Constantin Enea în ziarul Ecouri, nr. 5, ianuarie 2013)”, a transmis profesor Sergiu Enea, director Liceul Teoretic ”Ion Neculce” Târgu Frumos.

”O inima buna a încetat sa mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând in urma o nemărginită durere si un gol imens. Sincere condoleanțe și Dumnezeu să-l odihnească în pace ! Drum lin, profesore drag Enea Constantin!”, este mesajul postat de Ionel Vatamanu, primarul  orașului Târgu Frumos.

”Cu durere în suflet, vă informăm că în cursul zilei de astăzi ( n.r. ieri, 14 decembrie), membru fondator și președinte al clubului nostru, Prof. Enea Constantin, a încetat din viață.Cu greu ne găsim cuvintele în astfel de momente, pentru unul din oamenii care au pus umărul la înființarea acestui club și care a reușit cu succes să transmită pasiunea sa pentru scrabble prin intermediul copiilor, cărora le-a predat tainele acestui minunat sport al minții.Sincere condoleanțe din partea comunității C.S Argus Scrabble Club!Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Argus Scrabble Club.

Advertisements

Related posts

Licitație publică pentru închirierea unui spațiu în incinta pieței agroalimentare din Târgu Frumos

Redacția

Târgu Frumos: O femeie înjunghiată de un bărbat a sunat la salvare! Agresorul a fost găsit spânzurat în pod

Redacția

214 elevi din Târgu Frumos vor primi burse

Irina Gherasim
Încarcă...