NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Doliu în rândul cadrelor medicale! Astăzi sirenele și sistemele luminoase ale ambulanțelor din toată țara vor funcționa continuu timp de un minut

Ministerul Sănătății a confirmat, marți seara, primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Bărbatul nu avea alte afecțiuni.

El a prezentat simptomatologie COVID-19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost izolat la domiciliu și nu a acceptat internarea.

A decedat la domiciliu, marți, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

  

România a înregistrat, până marți, 7 aprilie 2020, 4.417 de infecții cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane, 198 au murit.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP,  699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

Federația Națională „Ambulanța” transmite condoleanțe și anunță că în toate serviciile publice de ambulanță este declarat doliu, iar miercuri se va ține un moment de reculegere, la ora 10:00, când sirenele și sistemele luminoase ale ambulanțelor vor funcționa continuu timp de un minut. Este momentul care va marca începutul serviciului de înmormântare al angajatului de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava.

Advertisements

Related posts

Programul de lucru al cabinetelor din ambulatoriile spitalelor Municipal și CF!

Marius Parteni

SCRISOARE! Mama lui Victor Costache: Tare m-am supărat când ai acceptat să fii ministru

Redacția

Prima greșeală a italienilor când a izbucnit pandemia. Poate situația ar fi fost alta

Redacția
Încarcă...