NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Doliu în Ansamblul de Datini și Obiceiuri Miroslovești! S-a stins din viață un promotor al tradițiilor

S-a stins din viață coordonatorul și solistul vocal al Ansamblului de Datini și Obiceiuri din Miroslovești.  Janel Hogaș, un promotor și păstrător al tradițiilor este plâns de întreaga comunitate. S-a stins din viață duminică, 10 mai, la doar 59 de ani, în urma unei boli necruțătoare.

Janel Hogaș a fost timp de 30 de ani coordonatorul și solistul Ansamblului de Datini și Obiceiuri din Miroslovești. A desfășurat o bogată activitate artistică, pe plan local, național și internațional, răsplătită cu numeroase premii.

”Am mai pierdut un fiu al satului.Un promotor și un păstrător al tradițiilor, cel care a reprezentat cu cinste comuna Miroslovești la diferite festivaluri de datini și obiceiuri din țară și strainatate prin vocea sa unica …..Dumnezeu să te odihnească în pace Janel Hogaș….prieten drag”, este mesajul primarului comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru.

Membrii ansamblului, prietenii și toți cei care l-au cunoscut pe Janel Hogaș au transmis zeci de mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare. Înmormântarea va avea loc marți, 12 mai, însă din păcate din cauza crizei sanitare și a Ordonanțelor Militare, pe ultimul drum îl vor conduce doar 8 persoane, nu toți cei care l-au cunoscut și ar fi vrut să-și ia rămas bun.

loading...
Advertisements

Related posts

Comuna Miroslovești are un nou viceprimar! Primarul acuzat că a decis numirea (DOC)

Marius Parteni

Investiții în curs de finalizare în comuna Valea Seacă

Irina Gherasim

Autospecială de stingere a incendiilor donată de un ONG din Franța pentru SVSU Heleșteni

Oana Cordoneanu
Încarcă...